Kad siltums kļūst par ienaidnieku pārtikai: kā PVD sargā mūsu šķīvjus vasarā 0
Vasaras sezona nes ne tikai siltumu un atpūtu, bet arī lielāku risku pārtikas produktu kvalitātei. Karstums veicina ātrāku bojāšanos, tāpēc šajā laikā īpaši svarīgi pievērst uzmanību pārtikas drošībai, tostarp derīguma termiņiem, raidījumā “Dienas personība” apstiprina Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Ģirts Krūmiņš.
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šajā sezonā pastiprināti veic pārbaužu ciklus, rūpīgi uzraugot ne vien to, kā, piemēram, piena produkti tiek tirgoti veikalu plauktos, bet gan visu piegādes ķēdi, sākot no tirdzniecības vietas, līdz pat ražotājam.
Šāda pieeja ļauj nodrošināt, ka patērētāju rokās nonāk tikai kvalitatīvi un droši produkti. PVD uzrauga, vai tiek ievērotas pārtikas aprites higiēnas prasības, pareizi uzglabāšanas apstākļi un vai nav pārkāpti derīguma termiņi. Tas viss ar mērķi pasargāt iedzīvotāju veselību un nodrošināt pārliecību par to, ko lietojam uzturā ikdienā.