Foto – Timurs Subhankulovs

– Premjere priecājas – mēs izskatāmies labi! Kā ir pēc jūsu informācijas? 22


– Izskatāmies labāk, nekā varētu domāt. Pat Krievijā, kur publicē rakstus, ko nepatīkami lasīt, bet jānošķir propaganda no žurnālistikas. Par Rīgu kā kultūras galvaspilsētu, piemēram, pērn neatradām negatīvas publikācijas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Lasīt citas ziņas

E. Līcītis: – Vējoņa kungs gan saskaitījis, ka Krievijā par Latviju 90 gadījumos no simta sliktu vien sakot.

– No publicitātes viedokļa Latvijai šobrīd ir izdevīga situācija. Kā “sastājušās zvaigznes”? Lūk: ieviesām eiro. Tad Rīga kā kultūras galvaspilsēta. Tagad esam prezidējošā valsts ES Padomē. Šeit patiešām lielā skaitā ierodas delegāti, žurnālisti. Atbildot interesei, mūsu uzdevums ir atrast stāstus, ko paši vēlamies stāstīt žurnālistiem. Protams, ir prese, kas sameklēs to, kas pašiem vajadzīgs, izrādīs Latviju tai gaismā, kas mums nepatiktu. No Maskavas to nereti “pārtver” arī Eiropas kreisie izdevumi, taču tad cenšamies iepazīstināt žurnālistus, kas tiražējuši Maskavas viedokli, ar reālo situāciju. Pat aiz rokas aizvest – lūk, ir citas lietas bez tā, ko jūs rakstāt. Tāpēc mēs aktīvi peilējam to, kas publiskajā telpā ir pozitīvs, arī negatīvs. Jāsaka, dinamika visu laiku turas ar visnotaļ pozitīvu līkni, un tas ir sabiedrības nopelns. Ne jau Latvijas Institūts veido tēlu. Tas objektīvi pastāv, un var patikt vai nepatikt. Ja to grib mainīt, tad sākas mūsu darbs, tas, ko sauc par zīmolpolitiku.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Kā pasaulē “atsaucas” Latvijā rakstītais? Pēc dažām tviteraktivitātēm bijis satraukums – vai dieniņ, kā atbalsosies, ko par mums teiks! Mums zināms, ka avīzes ļoti uzmanīgi lasa vēstniecībās, bet tālāk?

– Mūsu vēstniecības arī studē, kas attiecīgo valstu laikrakstos parādās par Latviju. Bet augstāks līmenis ir tad, ja vēstniecībām ir resurss pētīt ne tikai to, kas sarakstīts par viņu valsti, bet arī analizēt Latvijas iekšējo diskursu, kas parādās medijos. Domāju, Rīgā ir vēstniecības, kuras mērķtiecīgi to dara, un diez vai tas ir liels noslēpums. Taču vēl neesam to pasaules valstu lokā, kuru medijus rūpīgi lasa un konvertē slejā “Latvijā raksta tā un tā”.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.