Foto: Shutterstock

Ko uzrāda un ko neuzrāda 2


Ar nodokli apliekamie ienākumi, par kuriem jāmaksā nodoklis, noteikti likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 8. pantā, bet ienākumi, par kuriem nav jāmaksā nodoklis, – šā likuma 9. pantā. Saskaņā ar likuma 19. panta otro daļu nodoklis tiek aprēķināts par gada apliekamā ienākuma kopējo apjomu, kuru nosakot saimnieciskās darbības zaudējumus nevar segt uz citu ienākumu veidu rēķina.

Reklāma
Reklāma
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm 100
Lasīt citas ziņas

Deklarācijā uzrāda visus kalendāra gadā gūtos ienākumus, arī ar nodokli neapliekamos, ja šo ienākumu summa pārsniedz 4000 eiro gadā. Nevajag uzrādīt likuma 9. panta pirmās daļas 37., 37.¹, 37.², 38., 39. un 40. punktā minētos pabalstus vai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras izmaksātos pabalstus, kā arī šā likuma 9. panta pirmās daļas 29. un 31. punktā minētos ienākumus.

Deklarācijā nav jāuzrāda algota darba ienākumi, kurus izmaksā mikrouzņēmums atbilstīgi Mikrouzņēmumu nodokļa likumam, kā arī saimnieciskās darbības ienākumi, kas gūti mikrouzņēmumā. Neuzrāda arī šā likuma 8. panta 4.¹ daļā minētos ienākumus, kurus saņem no Eiropas Kopienas (tās institūcijām) un kurus apliek ar Kopienas nodokli saskaņā ar Padomes regulu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.