Foto: Bonchan/SHUTTERSTOCK

Kāpostu tīteņi tomātu sulā 2

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 kg kāpostgalva
• 1 sīpols
• 500 g maltas liellopa gaļas
• 100 g rīsu
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
• 1 tējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu
• 300 ml tomātu sulas
• 100 ml ūdens

Pagatavošana.
Kāpostgalvai izgriež kacenu, liek verdošā sālsūdenī un apvāra, līdz lapas kļūst elastīgas. Izņem no ūdens un atdala lapas. Notecina. Izdauza vai izņem lapu centrālo dzīslu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīsus izvāra sālsūdenī. Nedaudz atdzesē. Sīpolu notīra un sasmalcina, apcep pannā sakarsētā eļļā, atdzesē. Rīsus sajauc ar malto gaļu, sīpolu, pētersīļiem, sāli, pipariem un ūdeni. Samīca mīklu.

Kāpostlapā liek sagatavoto pildījumu. Pārloka sānu malas un veido tīteņus. Liek cepamtraukā, pārlej tomātu sulu, kurai piebērti pipari un sāls. Pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 30 minūtes.

Kāpostgalvu var aizstāt ar Ķīnas vai Savojas kāpostiem. Tos nav nepieciešams apvārīt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.