Foto: Bonchan/SHUTTERSTOCK

Kāpostu tīteņi tomātu sulā 0

Sastāvdaļas
• 1 kg kāpostgalva
• 1 sīpols
• 500 g maltas liellopa gaļas
• 100 g rīsu
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
• 1 tējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu
• 300 ml tomātu sulas
• 100 ml ūdens

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kāpostgalvai izgriež kacenu, liek verdošā sālsūdenī un apvāra, līdz lapas kļūst elastīgas. Izņem no ūdens un atdala lapas. Notecina. Izdauza vai izņem lapu centrālo dzīslu.

Rīsus izvāra sālsūdenī. Nedaudz atdzesē. Sīpolu notīra un sasmalcina, apcep pannā sakarsētā eļļā, atdzesē. Rīsus sajauc ar malto gaļu, sīpolu, pētersīļiem, sāli, pipariem un ūdeni. Samīca mīklu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāpostlapā liek sagatavoto pildījumu. Pārloka sānu malas un veido tīteņus. Liek cepamtraukā, pārlej tomātu sulu, kurai piebērti pipari un sāls. Pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 30 minūtes.

Kāpostgalvu var aizstāt ar Ķīnas vai Savojas kāpostiem. Tos nav nepieciešams apvārīt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.