Praktiski
Receptes

Kartupeļu sacepums ar biezpienu un žāvētu gaļu0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 8 kartupeļi
• 300 g biezpiena
• 100 g žāvētas gaļas
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma
• 4 olas
• Sīpols
• Tējkarote krievu sinepju
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• Tējkarote sāls

Pagatavošana.
Ņem vidējus kartupeļus, nomazgā un ar visu mizu izvāra mīkstus. Atdzesē, nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu smalki sakapā. Žāvētu gaļu sagriež mazos gabaliņos un apcep uz pannas kopā ar sīpoliem. Trīs olas sakuļ ar dakšiņu un pēc tam samaisa kopā ar biezpienu, sāli, krievu sinepēm un maltiem melnajiem pipariem.

Veidni ietauko ar eļļu un kārtām liek kartupeļus, biezpiena masu un sacepto gaļu ar sīpoliem. Vienu olu sakuļ kopā ar skābo krējumu un uzlej kārtojumam. Dažas kartupeļu šķēlītes var atstāt, ko izlikt kā rotājumu virspusē. Cep +180 °C aptuveni 45 minūtes. Ļoti sātīgs, aromātisks un viegli pagatavojams sacepums.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

VB
Vija Beinerte
Latvijā
“Patlaban durts tiek cilvēcības sirdī.” Vija Beinerte sarunājas ar Juri Rudevski par valodu, dzimumu, mākslu un cenzūru
Intervija 2 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
“Ūdens kafijas krāsā!” Skolas renovētāji piesārņo parka dīķi, iedzīvotāji uztraukušies
5 minūtes
LE
LETA
Latvijā
“Atņemot brīvpusdienas skolēniem, Latvijas sabiedrībā nav cieņas Saeimai!” Gobzems kolēģiem velta stingrus pārmetumus
4 stundas
GN
Gints Narogs
Sports
Apstulbuši bija pat tiesneši. Igors Vihrovs – vingrotājs, kurš sajūsmināja visu Latviju
6 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Ar politiķu palīdzību izveidota sistēma, lai banku sektors varētu pelnīt milzu naudu, atklāj ģenerālprokurors
6 stundas