Foto – Valdis Semjonovs

Kartupeļu, tomātu un sīpolu pikantā uzkoda 0

KĀ GATAVOT?

Kartupeļus ar visu mizu vāra gatavus, nomizo, sagriež šķēlēs. Tomātiem izņem mīkstumu un arī tos sagriež šķēlēs. Sīpolu sīki sasmalcina, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno mazliet etiķa, atstāj uz 10 līdz 15 min marinēties. Olīveļļai pievieno mazliet vīna etiķa, citrona sulu, sāli un piparus, šo mērcīti lej pāri kartupeļu, tomātu, sīpolu masai un samaisa. Svaigu cūkgaļu sagriež šķēlēs, aplej ar gāzētu minerālūdeni, pievieno nedaudz majonēzes un citrona sulu. Patur 1 stundu. Cep uz grila. Kartupeļu un tomātu uzkodu var pasniegt ne tikai pie karstajiem gaļas un zivju ēdieniem, bet arī, piemēram, kopā ar apceptu, atdzesētu vītinātu šķiņķi.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Gatavoja Skrundas profesionālās vidusskolas skolotāja, pieredzējusi pārtikas tehnoloģe un godu saimniece GUNTA STEPANOVA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.