Foto – ZEBRATOMATO/Shutterstock

Saulainam rudenim! Kartupeļu un olu ligzdiņas 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Slaveni mīļākie, veģetatīvā distonija, sēras, ticība un alkohols: izcilās aktrises Rēzijas Kalniņas dzīves līkloči 140
Kokteilis
Kā šogad nodzīvot savu labāko dzīvi? Ieteikums visām zodiaka zīmēm, no kā izvairīties
Veselam
Šī laulība ir lemta neveiksmei – sievietes parasti grib šķirties, ja apprecas šo iemeslu dēļ 13
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
500 ml samīcītu kartupeļu
100 g spinātu lapiņu
4 olas
75 g Parmas vai cita cietā siera
1,5 ēdamkarotes augu eļļas
1/3 tējkarotes maltu melno piparu
pustējkarote sāls

Pagatavošana.
Novārītus un ar dakšiņu rūpīgi saspaidītus kartupeļus sajauc ar smalki rīvētu Parmas vai citu cieto sieru. Pannu izklāj ar cepampapīru. Ar mitrām rokām veido apaļu ligzdiņu. Vēl viens variants ir masu ielikt maisiņā, tam nogriezt vienu stūri un izspiest uz pannas ligzdiņas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Spinātus noblanšē karstā ūdenī un uzreiz atdzesē aukstā. Nokāš. Uz pannas uzsilda eļļu un nedaudz apcep spinātus, pievienojot sāli un maltus melnos piparus. Spinātu masu izklāj ligzdiņās, veidojot skaistas maliņas. Iesit katrā ligzdiņā pa olai un liek cepties līdz 160 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, līdz kartupeļu ligzdiņas kļuvušas zeltaini brūnas.

! Lai ola cepšanas laikā neiztecētu, ņem mazu vai vidēja izmēra.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.