Foto: SHUTTERSTOCK

Ideāla buljona noslēpumi: “Svarīgi izmantot aukstu ūdeni!” 16

Raidījumā “La Dolce Vita. Gatavo gudri”, TV24 ēterā šonedēļ viesojās “Vegus” kulinārijas kursu vadītāja, produktu “Gardais” ražotāja Dita Lase.

Reklāma
Reklāma
“Putinam steidzami nepieciešama ārstu palīdzība – šoreiz viss ir nopietni.” Eksperts par situāciju Kremļa bunkurā 225
Kokteilis
11 interesanti padomi, kas palīdzēs jums izskatīties jaunākiem, nekā patiesībā esat
“Caur dupsi – tas speciāli!” Vēlo lidmašīnu reisu pasažieri negribētu būt ārzemnieku vietā
Lasīt citas ziņas

Viņa demonstrēja, kā pagatavot visgardāko buljonu un dalījās ar vairākiem noderīgiem knifiem, ko ieteicams ņemt vērā.

Dalāmies ar svarīgākajiem priekšnosacījumiem!

CITI ŠOBRĪD LASA

– Sākumā jāapcep cepjamie dārzeņi katlā, pēc tam tiem pa virsu liek visus pārējos dārzeņus, kurus nav nepieciešams cept.
– Dārzeņus pārlej ar aukstu ūdeni, lai tas nosegtu dārzeņus. Svarīgi izmantot tieši aukstu ūdeni, jo, pielejot karstu, buljons būs bezgaršīgāks.
– Pievieno nedaudz sāls, lai tas labāk “izvelk” garšas.
– Pēc tam katla saturu strauji, uz lielas uguns uzvāra, bet pēc tam nogriež uz vismazāko iespējamo karstumu un 20 minūtes vāra.
– Laiku uzņemt precīzi nav tik svarīgi, jau pēc smaržas var saprast brīdi, kad katla saturs sāk patīkami smaržot pēc buljona.
– Vārot buljonu, katlam jāliek virsū vāks. Ja buljonam neliek vāku vai vāra uz lielas uguns, tas iztvaiko un sanāk rūgtens.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.