Aigars Štokenbergs
Aigars Štokenbergs
Foto – Dainis Bušmanis

Latvijas Saeimā notiks ārlietu debates. Ko tajās, ņemdams vārdu, akcentētu deputāts Štokenbergs? 29

Tomēr – pamatlietas. Ka iekšējā drošība ir absolūti prioritāra. Ka jāsasniedz tik elementāra lieta kā nācijas vienotība. Kad cilvēkiem ir skaidra perspektīva, ka viņiem būs darbs, iespēja uzturēt ģimeni un ārstēties, dot bērniem izglītību, tikai tad tie kļūst imūni pret kādiem apsolījumiem, it īpaši no ārpuses. Ka kāds – neslēpšu, Krievija – viņiem spēs atnest laimību. Ārlietās – skaidrs kā ābecē – jāturas ciešāk ar sabiedrotajiem ES, jāstrādā, lai mēs būtu labākie NATO partneri, kādus vien var iedomāties. Palielinājusies NATO klātbūtne Latvijā ir solis pareizā virzienā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu 26
Lasīt citas ziņas

Vai Latvijai nevajag ciešāk saieties ar ziemeļvalstīm vai Višehradas valstīm? Formāli nepastāv arī it nekāda Baltijas valstu savienība. Ja Eiropa tiešām brūk, šādi bloķējoties, vismaz ir kāds patvērums?

Nē, bloķēšanās “pa reģioniem” vēl vairāk fragmentē un pat šķeļ Eiropas Savienību. Tāpēc man patiesi žēl Lielbritānijas lēmuma. Briti bija mūsu lielākie sabiedrotie cīņā par valstu lielākām tiesībām un pret federalizāciju. Arī drošības politikā. Es Latvijas iespēju saskatītu, meklējot partnerus ideoloģiskās domāšanas ziņā, ka valstīm jāļauj vairāk lemt uz vietas, ka jābūt elastīgākām pieejām, lai arī mazākiem ES dalībniekiem ir savs vārds sakāms. Nezinu, vai mehāniski jākrusto pašreiz sociāldemokrātu pārvaldītā Igaunija ar labēji konservatīvu valdību Latvijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mums taču arī iesaka pamainīt valdību, iekļaujot tajā “Saskaņu”.

Kāds tam pamatojums? Koalīcijas partiju vēlētājs taču nemūžam neakceptēs sabrāļošanos ar “Saskaņu” valdībā! Vienīgais ieguvējs no esamības valdībā būs tikai pati “Saskaņa”. Virtuves darījumos saskaņiešu balsis tāpat vienmēr ir dabūtas, ja vien vajadzēja.

Kā jaunā valdošā partija ZZS, Māra Kučinska valdība, jūsuprāt, tiek galā ar pienākumu pildīšanu un ir sagatavota tālākiem pārbaudījumiem?

Klasiskā dilemma ir – vai esi pie varas, visu dari pakāpeniski, vai griez ar nazi, veic reformas un 99% gadījumu riskē ar to, ka vairs netiksi ievēlēts. Pēc 20 gadiem atcerēsies – velns, viņam bija taisnība. Oranžie, piemēram, vismaz izdarīja kādas reformas, bet no tā ieguva malā stāvētāji zaļie zemnieki. Ķīļa kunga degsmi arī atceramies. Man ir iespēja salīdzināt ar vadošajām augstskolām pasaulē. Visu cieņu Universitātei, RTU vai RSU, bet desmitiem citu augstāko iestāžu izsniegtie papīri ir tikai papīri. Nekāda labuma no tās izglītības nav. Kādam tā jāpārkārto! Bet te runā nevis par augstākās izglītības kvalitāti, bet vai 1. klasē jāiet no sešiem vai septiņiem gadiem, kas ir pilnīgi mazsvarīgi.

Tātad jāsecina, ka pa Latvijas politisko skatuvi neviens ar izrieztām krūtīm nestaigās. Izņemot Artusu Kaimiņu.

Domāju, Kaimiņš nemaz netiks uz skatuves dēļiem, jo ticu vēlētāju veselajam saprātam, kad viņi listēs analizē – kurš no šiem spējīgs sastādīt budžetu.

Reklāma
Reklāma

Tiešām esat no tālienes! Pirmoreiz dzirdu, ka vēlētājiem tas būtu nozīmīgi!

Žēl, ka tā.

Ja izvēlas pēc šī parametra, tad visas balsis krīt finansistei Sudrabai!

Ja Sudraba nebūtu tik proaustrumiski iezīmējusies pirms vēlēšanām, rezultāts būtu labāks, jo profesionālisms budžeta sastādīšanā nav apšaubāms.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.