Foto: Sergii Molchenko/SHUTTERSTOCK

Katru dienu svaigi zaļumi. Kā paildzināt garšaugu dzīvi podiņos? 3

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
10 lietas, kas bez žēlastības jāizmet no mājas līdz Jaunajam gadam. Vismaz viena no tām ir teju katram
RAKSTA REDAKTORS
“”Rimi” veikala vadītāja pazemo darbiniekus, cilvēki ir bailēs, vadībai vienalga,” drosmīga darbiniece atklāj haosu uzņēmumā
TV24
“Ir vēl viens liels spēlētājs, kurš var “uzspļaut” Zelenskim!” Rajevs skaidro, kas notiks, ja Ukrainas armija atteiksies pārstāt karu
Lasīt citas ziņas

Lielveikalos nopērkami šādi garšaugi podiņos: pētersīļi, baziliks, piparmētra, kinza, rozmarīns, timiāns, dažkārt arī maurloki, oregano, salvija un lauru lapu krūmiņi. Kā paildzināt garšaugu dzīvi podiņos?

Svarīgākais ir regulāri un laikus aplaistīt, jo augsne podiņos ātri izkalst, īpaši, ja telpā ir centrālapkure. Taču tos nedrīkst arī pārlaistīt, jo tad augs sāk pūt.
CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpollokus var steidzināt, ieliekot sīpolu glāzē tā, lai saknēm ir saskare ar ūdeni, kā arī savietojot vairākus sīpolus lēzenā traukā (jāielej arī nedaudz ūdens vai jāieber augsne).

Vēl var steidzināt selerijas un pētersīļu saknes – tās (vai tikai augšējo daļu) stāda podiņā, ņemot vērā, ka pāris centimetru saknes augšdaļas paliek virs substrāta.

Kressalāti sadīgs visātrāk – jau pēc nedēļas jaunās lapiņas varēs likt uz maizītes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.