Žanna teikusi, ka dēls un citi viņas bērni ies bojā, ja nesamaksāšot viņai 3996 latus par 999 svecēm. Slakot ūdeni uz papīra lapas, parādījušies cipari 666×4, kas nozīmējot latus par diviem bērniem.
Žanna teikusi, ka dēls un citi viņas bērni ies bojā, ja nesamaksāšot viņai 3996 latus par 999 svecēm. Slakot ūdeni uz papīra lapas, parādījušies cipari 666×4, kas nozīmējot latus par diviem bērniem.
Shutterstock ilustratīvs foto

Viena tiesa tic vairāk nekā otra 23

Rajona tiesa 2015. gada 12. janvārī no Žannas par labu Inārai piedzina 1280,58 eiro – tā bija nauda, ko varēja pierādīt kā izkrāptu. Tāpat piesprieda 220 piespiedu darba stundas par krāpšanu. Otra tiesas instance – apgabaltiesa – lēmumu pārskatīja un 2016. gada 16. novembrī cietušajai noticēja daudz vairāk, neņemot vērā apsūdzētās teikto, ka viņu aprunājot nācijas dēļ un ka abām bijis kopīgs bizness (ideja pārdot kādu karjeru), kura dēļ esot sastrīdējušās, tāpēc Ināra nolēmusi atriebties un viņu apmelot.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Lasīt citas ziņas

Tiesu materiālos lasāms Žannas apgalvotais, ka tieši Ināra viņai zvanījusi naktī, baiļojoties par sevi un savu ģimeni, lūgusi, lai ar viņu runājot. Žanna viņai devusi aptiekā pirktu tēju, kuru pati dzērusi, lai varētu labāk gulēt. Zīlējusi, bet ar buršanu nenodarbojoties. Ja būtu no Ināras ņēmusi tik milzīgu naudu, kā viņa apgalvo, tad nedzīvotu nabadzībā, bet sen būtu aizbraukusi projām.

Bet Ināra tiesai skaidroja, ka par biznesu ar Žannu bijušas tikai sarunas, nauda viņai dota par svecēm un lūgšanu organizēšanu. Kad nākusi apskaidrība, lūgusi, lai naudu atdod, bet, kad saņēmusi negatīvu atbildi, vērsusies prokuratūrā.

Kad saceļas uguns spēki

CITI ŠOBRĪD LASA

Vērtējot apsūdzētās, cietušās, liecinieku liecības un rakstveida liecības, tiesa lēma par labu cietušajai. Lūk, kādas naudas summas figurē tiesvedības materiālos. Pirmā summa, kas bija jādod Žannai, bija 666 lati par pieciem ģimenes locekļiem, ko tērētu svecēm un lūgšanām klosteros. Kad samaksāts prasītais, vēlāk Ināra saņēmusi ziņu, ka uguns spēki sacēlušies un nu par katru ģimenes locekli vajagot 999 latus. Sieviete liecināja, ka jutusies kā tunelī, neko apkārt neredzējusi, dzīvojusi pastāvīgās bailēs. Inārai tik daudz naudas uzreiz neesot bijis, tāpēc viņa daļu aizņēmusies. Naudu ņēmusi no bankomāta, parasti 200 – 500 latus vienā reizē un tajā pašā dienā nodevusi Žannai rokās. Naudas izņemšanas summas un dienas redzamas banku izdrukās. Kad dēla automašīnai nokritis ritenis (tieši pretim tiesas ēkai), Žanna teikusi, ka dēls un citi viņas bērni ies bojā, ja nesamaksāšot viņai 3996 latus par 999 svecēm. Vēlāk pašai Inārai solījusi nepatikšanas: lai no tām izbēgtu, atkal bija jānopērk 999 sveces dedzināšanai uz četriem ceļiem. Tad atkal, slakot ūdeni uz papīra lapas, parādījušies cipari 666×4, kas nozīmējot latus par diviem bērniem. Tamlīdzīgas lietas notika vēl vairākas reizes. Reiz Ināra pat savu bankas karti bija iedevusi Žannai, jo pašai nav bijis laika, citā reizē kāds kolēģis čigānietei iedevis viņas atstāto naudu.

Tiesa konstatēja, ka kopumā 2007. – 2009. gadā Žanna no Ināras izkrāpusi 77 254 latus jeb 
109 992,54 eiro.

Ināras meita tiesā liecināja, ka patiesībā viņai un brālim dzīve ritējusi bez lielām problēmām. Kāds Ināras kolēģis liecinājis, ka viņa zvanījusi un teikusi, ka atnāks čigāniete, kurai jāatdod aploksne ar naudu, kas atrodas atvilktnē, pretējā gadījumā ar viņas ģimeni notikšot nelaime. Ar kādu mūža draudzeni Ināra dalījusies notiekošajā – draudzene nesekmīgi mēģinājusi viņu pārliecināt, ka tiek krāpta. Interesanti, ka arī draudzene bija vērsusies pie Žannas, lai noņem lāstu savai ģimenei, un pat samaksājusi par lāsta noņemšanu 2500 latus, kaut gan jau pašā sākumā sapratusi, ka tiekot krāpta. Draudzene tiesā sacīja, ka čigānietei piemītot lielas ietekmēšanas spējas.

Ināra, lai dotu naudu Žannai, aizņēmusies naudu no vairākām draudzenēm, paziņām un bankām.

Apgabaltiesa piesprieda čigānietei trīs gadu nosacītu cietumsodu par krāpšanu un atmaksāt Inārai 109 922,54 eiro. Pagaidām vēl neviens eiro neesot atmaksāts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.