Nonākot “Springšļu dzirnavās”, grūti noticēt, ka pirms desmit gadiem te bijušas vien kokos ieaugušas drupas.
Nonākot “Springšļu dzirnavās”, grūti noticēt, ka pirms desmit gadiem te bijušas vien kokos ieaugušas drupas.
Foto – Uģis Nagliņš

Ceļš uz dzirnavām tiks remontēts 7

Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins teic, ka tūrisms ir galvenā uzņēmējdarbības prioritāte novadā un “Springšļu dzirnavas” ir ļoti nozīmīgs spēlētājs šajā jomā. “Pašlaik LAD ir atbalstījis divus mūsu projektus, novada ceļu sakārtošanai piešķirot vairāk nekā 300 tūkstošus eiro, taču nosacījumi nav labvēlīgi “Springšļu dzirnavām”. Prioritāte ir tiem virzieniem, kuros ieguvēji būs vairāki uzņēmēji, nevis viens, un kur atrodas vairāk darba vietu, lielāka atdeve. Tādēļ pašvaldības budžetā esam atraduši nelielu finansējumu aptuveni 500 metriem dzirnavu ceļa problemātiskāko vietu sakārtošanai, lai gluži pa dubļiem tur nebūtu jāmīcās. Skaidrs, ka ideālu segumu te nedabūsim, jo tad būtu jāatņem nauda visiem pārējiem ceļiem, taču varam panākt, lai šis ceļš būtu normāli izbraucams, un šogad to arī izdarīsim,” sola pašvaldības vadītājs.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Starp galvenajiem veicamajiem pasākumiem viņš min ceļa apauguma noņemšanu, grāvju tīrīšanu, lai uzlabotu ūdens noteci no ceļa klātnes, un jaunas virskārtas uzbēršanu. Pašvaldības vadītājs atklāj, ka otrpus Līgatnes upei atrodas cita liela atpūtas bāze “Zemturi”, uz kuru vedot vēl sliktāks ceļš, taču tas esot valsts īpašumā, un pašvaldība tur neko vairāk nevarot līdzēt, kā vien rakstīt lūgumrakstus Latvijas ceļu uzturētājam.

Bez efektīviem sakariem

Jaungada naktī “Springšļu dzirnavās” mani sagaidīja vēl viens nepatīkams pārsteigums – šeit nebija mobilo sakaru zonas un interneta. Saimniece atzīst, ka situācija īsti normāla neesot, taču daži risinājumi rasti, jo viesu namā pēc pieprasījuma pieejams gan Wi-Fi, gan stacionārais tālrunis.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Pērn ar “LMT” iesāku sarunas par mobilā tālruņa zonas pastiprinātāja uzstādīšanu “Springšļu dzirnavās”,” V. Zipa parāda e-pasta saraksti ar uzņēmumu. “LMT” preses sekretāres Elīnas Līderes atsūtītajā skaidrojumā teikts, ka “ir iespēja uzstādīt signāla pastiprinātāju, kas lielākoties situāciju atrisina”, un ka “klientam ir piedāvāts šāds risinājums, no kura viņš atteicies, jo nevēlas materiālu līdzdalību”. Tātad iznāk, saimniece pati vainīga. Bet kādēļ “LMT” pieprasa līdzmaksājumu, ja reiz apgalvo, ka turpina investēt tīkla pārklājumā?

“Tā gluži nav, ka esam atteikušies. Dzirnavās mums jau darbojas “LMT 4G/3G” internets, ko nodrošina papildu antena, caur kuru būtu iespējams pastiprināt arī telefona signāla izplatību objektā. Bet par repītera uzstādīšanu “LMT” prasa līdzfinansējumu 250 eiro mēnesī uz nenoteiktu laiku. Repīteri var nopirkt interneta veikalā par tādu pašu summu, taču mēs nedrīkstam to darīt, jo likums par apraidi pieprasa saņemt licenci mobilā tīkla signāla izplatīšanai. Tā nu sanāk apburtais loks,” sarunā iesaistās Jānis Zips, ilggadējs Latvijas Televīzijas darbinieks.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.