Foto – Aija Geida

Ķirbja un lēcu biezzupa ar apgrauzdētām sēkliņām 0

Sastāvdaļas
• 600 ķirbja
• 600 ml buljona
• 250 ml konservētu tomātu gabaliņu
• 200 ml saldā krējuma
• 150 g oranžo lēcu
• sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 4 ēdamkarotes augu eļļas
• ēdamkarote rīvēta ingvera
• tējkarote kaltēta timiāna
• ½ tējkarotes kumīna sēklu
• ½ tējkarotes sāls
• sēkliņas un zaļumi

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Sīpolu un ķiploka daiviņas sīki sakapā. Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos. Ja ir mīksta miziņa, var nemizot. Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, pievieno sakapātos ķiplokus un ķirbja gabaliņus, rīvētu ingveru, kumīnu un apcep. Pārlej buljonu, pieber lēcas, uzliek vāku un sutina, līdz ķirbis mīksts. Pievieno tomātus un sutina 3–4 minūtes. Masu lej katlā un sablendē. Pielej saldo krējumu, kaltētu timiānu, sāli un uzvāra. Pasniedz ar apgrauzdētām sēkliņām un zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.