Foto: Aija Geida

Ķirbju sēklu plācenīši 0

Sastāvdaļas
• 200 g augstākā labuma kviešu miltu
• 200 g rupja maluma kviešu miltu
• 150 g izlobītu ķirbja sēklu
• 350 ml saldā krējuma
• 35 g medus
• 67 g cukura
• Ēdamkarote cepamā pulvera
• ½ tējkarotes sāls

Kokteilis
Šīs 5 horoskopa zīmes ir vislielākās intrigu vērpējas un svēti tic sazvērestībām
Lidmašīnu momentā “meta riņķī”. Pasažieri atklāj, ka “iekāpuši” kopā ar līķi
Kokteilis
Ziemassvētki – brīnumu laiks, bet daļai zodiaka zīmju pārstāvju tās ir tīrās mocības! Uzzini, kuras zīmes patiesībā necieš šos svētkus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms uz pannas apgrauzdē ķirbja sēklas. Tad atsevišķā traukā sajauc abu veidu miltus, cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā maisa saldo krējumu, medu un cukuru, līdz cukurs sāk kust. Abas masas viegli samaisa, līdzīgi kā veidojot sviesta mīklu. Ja mīca pārāk cītīgi, plācenīši būs cieti. No mīklas izveido apmēram 2–3 cm biezu apli, ko ar asu nazi sagriež astoņos trīsstūros. Tos liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep iepriekš līdz +190 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes (līdz plācenīši ir gaiši brūni).

Garda maizīte, ko pasniegt kopā ar zupu vai aukstajiem salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.