Foto – Aija Geida

Klasiskie kāpostu tīteņi ar rīsiem un gaļu. Mmm, kā bērnībā! 13

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
5 populāri pārtikas produkti izraisa atmiņas zudumu – to iedarbība novērota jau īstermiņā 29
Kokteilis
“Es nekad nebiju plānojusi būt par prezidenta sievu!” Zelenska skumji atklāj, kādas attiecības viņai tagad ir ar vīru 142
TV24
“Esam atkal uz sēkļa!” Jānis Ikstens par situāciju valdībā 113
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 12 kāpostu lapas (liels kāposts)
• 80 g rīsu
• 400 g maltas gaļas
• ola
• sīpols
• 400 ml tomātu gabaliņu savā sulā
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• 500 ml buljona
• 100 ml saldā krējuma
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• 1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Rīsus izvāra mīkstus un atdzesē. Pa to laiku kāpostu vai nu izsutina tvaicējamā katlā, vai uzmanīgi atdala lapas un izvāra sālsūdenī. Nosusina un atdzesē. Sīpolu sakapā un apcep uz pannas. Bļodā rīsus sajauc ar malto gaļu, sīpolu, olu, saldo krējumu, sāli un maltiem melnajiem pipariem. Pildījumu liek kāpostu lapas vidū, noloka sānu malas un sarullē.
Pannā ar augstām malām ielej buljonu, saldo krējumu, tomātu gabaliņus savā sulā, pētersīļus, maisot visu uzkarsē. Sakārto tīteņus un sutina cepeškrāsnī +200 °C 40 minūtes.
Izņem tīteņus un pagatavo mērci: šķidrumam pievieno nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu kukurūzas cieti un uzkarsē, lai nedaudz sabiezē.
Kāpostu tīteņus pasniedz siltus, pārlietus ar mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.