Šefpavāres Inas Poliščenko ātrā tomātu marināde: “Tad, kad svaigus tos vairs nekārojas” 1

Klāt gardais tomātu ražas laiks, kad tos sulīgus var ēst turpat siltumnīcā, noraujot no ķekara. Bet, ko ar tiem darīt, ja svaigā veidā tie vairs nekārojas, bet virtuvē negribas pavadīt vairākas stundas? TV24 raidījuma “Šefpavārs. Uz līnijas” vadītāja – šefpavāre Ina Poliščenko demonstrē vienkāršu un ātru recepti, kā marinēt tomātus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā
Lasīt citas ziņas

Šefpavāre pastāsta, ka šī būs lieliska piedeva gaļai vai zivij.

Vispirms tomātus sagriež neregulārā formā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam tiem pievieno sāli, cukuru un piparus garšai.

Tad pievieno etiķi – izmanto galda etiķi vai, piemēram, ābolu etiķi, kas nebūs tik stiprs – un bagātīgi pievieno eļļu.

Mikslim pievieno sarkanos sīpolu, kas sagriezts pusripiņās, un šķipsniņu sakapātu pētersīļu.

Visu samaisa kopā un ļauj marinādei savilkties tomātos vismaz 8 stundas.

Šefpavāre norāda, pagatavojot tomātus pēc šīs receptes, tos var uzglabāt vismaz nedēļu.

Vairāk uzzini, noskatoties video!

Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!

Tomātu un garšaugu izstāde Dabas muzejā
"Kronīšu" kroņa numurs – Sirmā tomātu mērce
Uzburt tomātu varavīksni

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.