Foto – Aija Geida

Pildītas kartupeļu laiviņas ar sēnēm 0

Kartupelis ir rudens karalis. Bet, kad cepti, vārīti un tvaicēti jau apnikuši, ēdienreizes dažādošanai var pagatavot pildītus – izgrebt viduci, pildīt un cepeškrāsnī iekšā! Sātīgas pusdienas vai vakariņas garantētas.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 4 lieli kartupeļi, 3 + 2 ēdamkarotes sviesta, 2 ķiploka daiviņas, 3 ēdamkarotes olīveļļas, 2 sarkanie sīpoli, 200 g baraviku vai šampinjonu, ēdamkarote citrona sulas, 2 ēdamkarotes piena, ola, tējkarote sāls, ½ tējkarotes maltu melno piparu.

Pagatavošana.

Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu izcep cepeškrāsnī vai novāra ūdenī, līdz tie mīksti. Atdzisušus pārgriež gareniski uz pusēm un izgrebj viduci. Trīs ēdamkarotes mīksta sviesta samaisa ar smalki sakapātiem ķiplokiem un masu ieziež kartupeļu pusītēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sēnes sagriež šķēlītēs, sīpolu sakapā un apcep olīveļļā, uzkaisot sāli un maltus melnos piparus. Kad sēnes mīkstas, pievieno citrona sulu.

Izgrebto kartupeļu masu samaisa ar divām ēdamkarotēm sviesta, pienu un olu. Laiviņās vispirms kārto apceptās sēnes, tad liek kartupeļu masu. To ērti var izdarīt ar dakšiņu vai dekorēšanai paredzēto uzgali un maisiņu. Cep +180 °C aptuveni 15–20 minūtes, līdz kartupeļu masa kļūst zeltaini brūna.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.