Foto – Elena Zapassky

Kanafeh. Tradicionāla recepte Izraēlā 0

Sastāvdaļas, ja izmanto nelielu pannu:

1,5 glāzes kataifi mīklas (var nopirkt Stockmann)

Reklāma
Reklāma

2 ēdamkarotes kausēta sviesta

2 ēdamkarotes cukura

Pildījumam:

200 g baltā aitas biezpiena

2 ēdamkarotes skābā krējuma

2 ēdamkarotes cukura

šķipsniņa sāls

ēdamkarote rožūdens

Kokteilis
Optiskās ilūzijas tests. Pasaki, ko attēlā ieraudzīji pirmo, un uzzini savas stiprās un vājās puses
Eiropas Savienība “piegriež skābekli” Putina režīmam! Krievijai gaidāmi lieli zaudējumi
Kokteilis
FOTO. Ziedu vainagi, ģimene un tradīcijas! Kā Jāņus nosvinēja mūsu slavenības? 28
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana:

Uzsilda cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Traukā samaisa kataifi mīklu ar sviestu un cukuru. Izliek ietaukotā formā 1-2 cm biezumā un liek cepeškrāsnī. Cep, līdz izveidojas zeltīta krāsa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izņem no cepeškrāsns. Uzklāj biezpiena kārtu (sajauktas visas pildījuma sastāvdaļas), un pa virsu liek atkal kataifi masu un cep, līdz gatavs, t.i., līdz arī augšējā daļa ir zeltaina. Izņem no cepeškrāsns un strauji apgriež otrādi uz šķīvja. Virspusi rotā ar pistācijas vai citiem riekstiem.

Sīrupu no cukura, ūdens, citronu sulas un rožūdens pasniedz atsevišķi.

Recepte no lenazapassky.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.