Foto – Karīna Miezāja

– Bet kurš stiprinās saskarsmi ar sabiedrību? Šīs valdības vājā vieta ir nespēja atjaunot sabiedrības uzticību. Gan profesionālu statistiķu, gan mūsu žurnālistu veiktās aptaujas apliecina, ka sabiedrība īsti neatbalsta piedāvāto ministru sastāvu. Tas bija pārsteidzoši, ņemot vērā, ka vēlēšanas bija pavisam nesen. 15


– Stiprināt saikni ar sabiedrību ir ikviena politiķa pamatuzdevums neatkarīgi no amata un to es uzskatu par savu galveno uzdevumu, kamēr vien būšu deputāts. Vienlaikus es aicinu dot šai valdībai laiku un iespēju sevi pierādīt. Taču jāatzīst, ka ministriju parlamentārajiem sekretāriem amata apraksts ir ļoti minimāls. Tie ir, ja nemaldos, četri punkti Ministru kabineta Kārtības rullī. No savas pieredzes Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra amatā varu secināt, ka būtu nepieciešams plašāks šā amata apraksts. Pagaidām parlamentārā sekretāra pienākumi lielā mērā atkarīgi no vienošanās ar attiecīgo ministru vai premjeru. Tā arī daļēji ir atbilde uz jūsu jautājumu par komunikāciju ar sabiedrību – viss atkarīgs no tā, kādus papildu uzdevumus dos Ministru prezidente.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas
Ar Ministru prezidenti esam vienojušies, ka Latvijas prezidentūras laikā Eiropas Savienības Padomē mans uzdevums būs pārstāvēt Ministru prezidenti tajās starptautiskajās sanāksmēs un konferencēs, kurp pati Straujumas kundze netiks. Ņemot vērā, ka Latvijai nozīmīgajā laika posmā mūsu Ministru prezidente būs namamātes lomā, kas nozīmē nepieciešamību faktiski visu laiku atrasties Latvijā. Tāpat šajā laikā liela atbildība gulsies uz mūsu ārlietu ministra pleciem, kurš nepieciešamības gadījumos pārstāvēs Eiropas Savienības augstāko pārstāvi ārlietās, tāpēc esam ar Ministru prezidenti un E. Rinkēviča kungu pārrunājuši, ka iespēju robežās un pēc nepieciešamības pārstāvēšu arī ārlietu ministru sanāksmēs, kuras pats Rinkēviča kungs nevarēs apmeklēt. Jau novembrī ir plānota divpusējā tikšanās ar Norvēģijas Eiropas lietu ministru, kā arī 3. decembrī pārstāvēt Latviju ES valsts pārvaldes ministru sanāksmē Romā. Runājot par gatavošanos Latvijas simtgades svinībām, mans pienākums būs pārstāvēt L. Straujumas kundzi simtgades vadības grupā, nodrošinot programmas koordinēšanu MK ietvaros. Vienlaikus mans uzdevums ir pārstāvēt Ministru kabineta pozīcijas Saeimā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.