Foto: Normunds Baranovskis

Krāsnī cepts lasis ar dārzeņiem: izcila šefpavāra recepte! 0

Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vai stārķi gaidījāt? 10 vārdu īpašnieki, kas drīzumā varētu sagaidīt ģimenes pieaugumu
Viedoklis
Armands Puče: Tagad par visām reizēm ir skaidrs, ka ar politisko eliti nav ko vispār rēķināties. Murmuļi!
Veselam
Jūs nekad vairs neēdīsiet šos ēdienus, kad uzzināsiet to sastāvu 38
Lasīt citas ziņas

Šodien idejai un iedvesmai – šefpavāra Normunda Baranovska recepte krāsnī ceptam lasim ar dārzeņiem!

Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Foto: Normunds Baranovskis
CITI ŠOBRĪD LASA


4 personām
Pagatavošanas laiks: 35 minūtes

Sastāvdaļas:

  • 250 laša filejas
  • ½ ziedkāposta
  • 3 burkāni
  • 800 g kartupeļu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 50 ml olīveļļas
  • sāls pēc garšas
  • 1 citrons
  • laša marināde (1 ēd. k. Teryaki garšvielas, 1 ēd. k. maltas saldās paprikas, 2 ēd. k. olīveļļas)
  • 200 ml saldā krējuma mērcei

Pagatavošana:

Sagatavo dārzeņus – notīri un sagriez mazākos gabalos. Pievieno ķiploku, sāli un olīveļļu, liec cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 20 minūtēm.
Iemarinē lasi – sajauc Teryaki ar paprikas pulveri, citrona sulu un olīveļļu un apviļā tajā laša fileju. Kad dārzeņi ir cepušies 20 minūtes, pievieno lasi un turpini cept vēl 15 minūtes. Pagatavo mērci – uzsildi saldo krējumu, pievieno sāli un sulu no puses citrona. Pasniedzot pārlej ar to lasi un dārzeņus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.