Foto – AFP/LETA

Propagandists Jakuņins 3

Vācijas laikraksts “Bild”, atsaucoties uz avotiem valsts izlūkdienestos, norāda, ka Vācijas eiroskeptiskajā partijā “Alternatīva Vācijai” Kremlis mēģina iegūt ietekmi, tai piedāvājot tirgoties ar zeltu. Protestējot pret ES vienoto valūtu, šī partija savos finanšu darījumos galvenokārt izmanto zeltu, un kopš oktobra sākuma tā pārdevusi zeltu 2,1 miljona eiro vērtībā. Vācijas laikraksts norāda, ka Kremlis varētu izmantot šo partiju arī kā vidutāju savos zelta tirdzniecības darījumos, vēl vairāk papildinot partijas kasi. “Alternatīva Vācijai” iebilst ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

“Bild” arī norāda, ka par galveno koordinatoru ietekmes tīkla veidošanā galēji labējo partiju rindās nozīmēts Putina tuvs draugs un uzņēmuma “Krievijas dzelzceļš” vadītājs Vladimirs Jakuņins, kuru par savu tuvu paziņu savulaik nodēvējis arī “Latvijas dzelzceļa” priekšnieks Uģis Magonis. Tikmēr Vācijas laikraksts “Bild” Jakuņinu nosaucis par “Krievijas visefektīvāko propagandistu”. Viņš ir viens no dažiem Kremļa varas vertikālei tuvu stāvošajiem cilvēkiem, kurš nav iekļauts ES melnajā sarakstā un kuram joprojām ir atļauts iebraukt bloka dalībvalstīs. Laikraksts “The Independent” norāda, ka Jakuņins apmeklēja arī Berlīnē notikušo Ukrainas karam veltīto “miera konferenci”, kuru pagājušās nedēļas nogalē organizēja Vācijas žurnāls “Compact”, kuru vada Kremļa politikas piekritēji. Konferenci, kas notika kādā Berlīnes viesnīcā, apmeklēja gan neonacistiskās partijas “NPD” biedri, gan Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas politiķi.

Jāpiebilst, ka arī pret Ungārijas galēji labējās partijas “Jobbik” biedru un Eiropas Parlamenta deputātu Belu Kovāču ir sākta izmeklēšana saistībā ar naudas saņemšanu no Krievijas izlūkdienestiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.