Vitālijs Manskis
Vitālijs Manskis
Foto – Timurs Subhankulovs

– Kāds ir šā pirmā festivāla Rīgā mērķis? 4


– Tā būs iepazīšanās ar Latvijas kino skatītāju. Labi jūtu Krievijas kino auditorijas nervu, taču Latvijā man šāda barometra vēl nav. Te atrodos viesa un iesācēja statusā, tik tiešām vēl neizprotot Latvijas auditorijas intereses. Bet veidot festivālu, neņemot tās vērā, nav mans princips. Tāpēc šā gada festivāla programmā iekļautas visdažādākās filmas tematikas, žanra, satura un stila ziņā. Ir gan zinātniski populāras, gan dziļi sarežģīts dokumentālais kino, kas stāsta par ļoti intīmām lietām, ir publicistiski spilgtas filmas, kuras vairāk varētu pieskaitīt televīzijas filmām. Veidojot šādu mozaīku, uzmanīgi skatīšos, kuras filmas ir visvairāk apmeklētas, kuras raisa vislielākās diskusijas, kuras ir vispieprasītākās profesionāļu vidū. Savā ziņā tas būs atslēgas tests piekļuvei Latvijas skatītājam. Tāpat man ir svarīgi saprast, kas interesē Latvijas valstsnāciju un kas – cittautu auditoriju. Esmu šeit novērojis – un tas man ir absolūts atklājums – cik izkropļotā gaismā Krievijas plašsaziņas līdzekļi interpretē notiekošo Latvijā, jo mani personīgie novērojumi nonākuši ar šīm interpretācijām zināmā pretrunā.

Reklāma
Reklāma

– Un kur tieši izpaužas šī pretruna?

Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas
– Krievijas apgalvojumos par krievu apspiešanu Latvijā. Varbūt es šeit patiešām dzīvoju ļoti neilgi un kaut kādas smalkas, slēptas šīs parādības izpausmes vēl neesmu pamanījis, bet nekādi nevaru tās sajust. Ja tādas tomēr ir, es pret tām iestāšos, jo uzskatu, ka cilvēkus nedrīkst pazemot vai apspiest nacionālās piederības dēļ. Bet kur tās ir? Kā izpaužas?
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.