Foto-Valdis Semjonovs

Zeltiņam neviens nesūdzoties 6

Uz jautājumu, ko Brīv-ostas pārvaldē plāno darīt, lai izlīgtu ar iedzīvotājiem, un vai brīvostas teritoriju Kundziņsalā plāno paplašināt, tās tagadējais pārvaldnieks Ansis Zeltiņš man atbildēt atteicās. Pārvaldes sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Inga Šabovica skaidro, ka Zeltiņš šajā amatā esot tikai gadu un ka šajā laikā no Kundziņsalas iedzīvotājiem nekādas sūdzības neesot saņemtas, tāpēc neko komentēt nevarot. Viņa gan atzīst, ka situācija esot nepatīkama.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Pēc viņas teiktā iznāk, ka Loginovs un Pečaks, amatus atstājot, sev līdzi paņēmuši arī Kundziņsalas iedzīvotāju gadiem krātās likstas, jaunajam brīvostas pārvaldniekam tās vairs nav saistošas.

Kundziņsalas iedzīvotāji vairākkārt esot sūdzējušies par gruntsūdeņu augsto līmeni, kas īpaši paaugstinās pavasaros vai pēc ilgstošām lietavām. Tāpēc Rīgas brīvostas pārvalde plāno veikt nosusināšanas darbus Kundziņsalas dzīvojamā rajonā. Projekts esot apstiprināts, un jau šogad plānots izsludināt iepirkumu par projekta realizāciju.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kundziņsalas dzīvojamā rajona nosusināšanas projekta gaitā paredzēts izveidot meliorācijas sistēmu gruntsūdens līmeņa pazemināšanai pēc lietus vai plūdiem un izbūvēt sūkņu staciju, kas nodrošinās ūdeņu atsūknēšanu no apdzīvotajām teritorijām.

Uzsvars uz ostas attīstību

Par brīvostas nākotnes plāniem Kundziņsalā kaut kādu priekšstatu dod Brīvostas pārvaldes pasūtītais lokālplānojums, kuru apstiprinās šī gada jūlijā. Pēc Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā skaidrotā, šo plānojumu gatavo, lai attīstītu Rīgas brīvostas uzņēmējdarbību Kundziņsalā.

Uz jautājumu, vai Kundziņsalas iedzīvotājiem ir iemesls bažīties par ostas izplešanos uz viņu rēķina, departamentā atbild, ka tā gluži nebūšot. Plānojums paredz līdzsvarot esošās dzīvojamās apbūves teritorijas un vides prasības ar mūsdienīgas ostas apbūves prasībām. Kundziņsalas vēsturiskā dzīvojamā rajona apbūves teritoriju plānots attīstīt kā jauktas izmantošanas teritoriju, kurā pieļaujams saglabāt un atjaunot gan esošo apbūvi, gan attīstīt jaunu.

Kā šis plānotais līdzsvars tiks īstenots dabā, tas, protams, jau ir cits jautājums, uz kuru diezin vai kāds pašlaik spēj atbildēt. Tāpat nav skaidras atbildes, ko Kundziņsalas ilggadējiem iedzīvotājiem iesākt ar mājām, kuras pašlaik plaisā un brūk dzelzceļa smagsvara kravu pārvadājumu dēļ.

No Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta atbildēm gan top skaidrs, ka Kundziņsalā dzelzceļš ir un būs. Transporta nodrošināšanai plānots attīstīt Kundziņsalas 2. līniju kā Eksporta ielas pagarinājumu, kā arī jaunu satiksmes pārvadu, kas nodrošinās transporta infrastruktūras savienojumu ar Tvaika ielu. Nākotnē paredzēts uzbūvēt jaunu dzelzceļa pievedceļu, pieslēgtu esošajam dzelzceļa pievedceļam Kundziņsalas teritorijā. Tāpat tiek saglabāti arī visi esošie dzelzceļa pievedceļi un dzelzceļa tilts pāri Sarkandaugavai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.