Foto – Shutterstock

Kuras plūmes der saldēšanai? “No dārza saldētās pēc tam ir ļoti skābas!” 0

Inita Šteinberga, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Baisi izkāmējusi, pārgurusi, nošņurkusi nelaimes čupiņa!” mammas dalās pieredzē, kādā stāvoklī bērni atbraukuši no Dziesmu svētkiem 163
Kokteilis
Burvīgi pēc dabas! Tie, kas dzimuši šajos datumos, viegli iegūst to, ko vēlas
Veselam
Centies zaudēt svaru, bet nesanāk? Iespējams, tavam organismam trūkst šo 6 vitamīnu, kas var būtiski ietekmēt vielmaiņas darbību
Lasīt citas ziņas

Veikalos pērku gardas saldētās plūmes, taču no pašas dārza sasaldētās atkūstot ir briesmīgi skābas. Gribu iestādīt šķirnes, kuras der arī saldēšanai. Helēna Limbažos

“Populārākās un ražīgākās agro hibrīdo plūmju šķirnes, kā ‘Komēta’, ‘Skoroplodnaja’ un citas, ar sulīgām ogām saldēšanai nav piemērotas. Saldēšanai izvēlas šķirnes, kuru ogām ir blīvāks mīkstums. Kaut gan plūmes neuzskata par saldēšanai īsti piemērotām, jo mainās gan to garša, gan izskats,” skaidro augļkopis Jānis Zilvers no stādaudzētavas Pīlādži.

CITI ŠOBRĪD LASA

Agrās hibrīdās plūmes īsti nav piemērotas pat ievārījumam, jo tas sanāks šķidrs. Taču tās ir gardas svaigas un lieliski piemērotas vīna darīšanai.

Foto: SHUTTERSTOCK

Konserviem labi derēs zilās mājas plūmes, šķirnes ‘Pedrigons’, ‘Ave’, ‘Viktorija’, ‘Sonora’. Tām ir lielas ogas, kurām labi atdalās kauliņi.

Šīs plūmes var arī saldēt. Taču atkausētas tās vizuāli nav pievilcīgas, tāpēc augļkopis iesaka pirms likšanas saldētavā tās sablendēt ar vai bez cukura. Tās aizņems mazāk vietas saldētavā, un pēc atkausēšanas ogu masa būs gatava lietošanai: pie putrām, saldēdienos, kokteiļos.

Ja plūmes liek saldētavā, samaisītas ar medu, tas neļaus masai sasalt – tā būs vijīga, un saldēdiens ir baudāms tūliņ no saldētavas.

Ja plūmju šķirne nav zināma, eksperimentam sasaldē dažas plūmes. Tad atlaidina un nogaršo, vai ir vērts pūlēties.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.