Foto – Anda Krauze

I. Mūrniece padarīto darbu sarakstā nosauc gan grozījumus “Pa interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, gan arī to, ka Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē tikusi ieviesta konkrēta darba laika uzskaite, kas neļauj saņemt algu par to darba laiku, kad NEPLP locekļi veic citus pienākumus, kuri nav saistīti ar darbu padomē. Ir pieņemti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz lielākus sodus par mediju darbības pārkāpumiem. 24


Painteresējos, vai ieplānotas kādas pārmaiņas Saeimas struktūrā. Par analītiskā dienesta veidošanu Saeimas vadītāja teic, ka šo ideju ir vērts apspriest, jo dažbrīd pietrūkstot izvērtējuma tiem būtiskākajiem likumiem, kuri attiecīgajās nozarēs stājušies spēkā. Likumu aprite ir ļoti strauja, pēc to pieņemšanas atbildīgā komisija jau strādā ar citiem likumiem, un neiznāk vienmēr tik rūpīgi sekot līdzi, lai pavērtētu, kā šīs izmaiņas ietekmējušas attiecīgo nozari. “Ja būs kādi signāli, ka varbūt viss nav kārtībā, to izpēti varētu uzņemties koordinēt analītiskais dienests,” Mūrniece pamato šāda dienesta vajadzību. “Bet nozaru ir daudz. Manuprāt, šajā dienestā varētu būt daži darbinieki. Iespējams, ir jāpadomā par štata vietu pārdali Saeimas iekšienē, bet ekspertus varētu piesaistīt no malas.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 83
Lasīt citas ziņas
Analītiskie dienesti ir citu valstu parlamentos, piemēram, Lietuvā, un ir svarīgi ņemt vērā citu valstu pieredzi un neizgudrot no jauna riteni, kādu jau sen lieto tepat blakus kaimiņi.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.