Finanšu ministra portfeli Jānis Reirs gatavs nomainīt pret labklājības jomas nastu.
Finanšu ministra portfeli Jānis Reirs gatavs nomainīt pret labklājības jomas nastu.
Foto – LETA

Atšķirīga izpratne 7


Demogrāfs Ilmārs Mežs nav īpaši optimistisks ne par aizejošā, ne atnākošā ministra izpratni par dzimstības veicināšanu. “Diemžēl nekādas īpašas darbības vai iniciatīvas no ministra Auguļa demogrāfijas jomā mēs neesam redzējuši. Tādēļ būtu labs fons, uz kā nākamajam labklājības ministram izcelties. Taču man ir lielas bažas, vai Reirs tas būs. Kā finanšu ministrs tieši viņš bija galvenais bloķētājs dažādām dzimstības veicināšanas iniciatīvām,” spriež I. Mežs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

Pēdējā laikā gan bijuši daži cerīgi pavērsieni. “Vienotības” kongresā partijas “Simtgades plāna” prioritāšu sarakstā tika iekļauta arī dzimstības veicināšana. Savukārt valdībā pagājušonedēļ pieņemtas Ģimenes politikas pamatnostādnes. Arī Valsts prezidents demogrāfiju minējis kā vienu no topošās valdības galvenajiem darbiem. Tomēr I. Mežs joprojām ir piesardzīgs: “Savā pieredzē esmu redzējis daudz skaistu dokumentu un valdības deklarāciju, kas tā arī paliek uz papīra.” Reirs gan apgalvo, ka demogrāfija ir viņa galveno prioritāšu sarakstā, bet viņa izpratne par šī mērķa sasniegšanu stipri atšķiras no I. Meža un Nacionālās apvienības izpratnes. Vienkāršu pabalstu palielināšanu un atvieglojumu piešķiršanu ministrs savulaik nosaucis par bezjēdzīgu naudas izgrūšanu. Viņaprāt, nepieciešami īpaši mērķēti pasākumi, lai sniegtu atbalstu tieši konkrētām ģimeņu grupām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.