Dagmāra Beitnere-Le Galla
Dagmāra Beitnere-Le Galla
Foto – Ilze Pētersone

Jānis Bordāns un Juta Strīķe intervijā “Latvijas Avīzei” teica, ka gatavi modināt tautu. Jūsu vārdi – kas latvieši par nāciju, ka jāmostas ceturto reizi? 44

Visi jau labprātāk dzīvotu savu mierīgo pilsonisko dzīvi, bet mūsu gadījumā par Latviju ir visu laiku jābūt nomodā. Merķelis “Latviešos” rakstīja – kamēr tauta dzied, tā nav bīstama. Pirms tautas sapulces teicu – nedziedāsim, tā ir lietišķa saruna, izteiksim savu niknumu, mums jāmodina mūsu racionalitāte un jāizdara spiediens uz valsts politisko vadību!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Lasīt citas ziņas

Pazudušais zēns Liepājā man ir kā metafora par Latviju – no vienas puses – vienaldzība, no otras – vairāk nekā četrarpus tūkstoši viņu meklē. Jaunai nācijai raksturīgas galējības – politikā ir balts un melns, deputātos meklē eņģeļus – taču katram var būt kļūdas. Valsts tiesību ekspertam Egilam Levitam esmu jautājusi, varbūt mums nepieciešama mažoritārā vēlēšanu sistēma, kas varētu tuvināt deputātu atbildību vēlētāju priekšā. Viņa atbilde bija, ka daudzas Austrumeiropas valstis to ir izmēģinājušas, taču vīlušās un atgriezušās pie proporcionālās sistēmas.

Latvijā vajadzīga daudzskaitlīgāka partija, tāpēc mums no pilsoņiem ir jā-kļūst par līdzpilsoņiem. Gribētu iedrošināt būt par atbalstītājiem vai stāties partijā, tas ir veids, kā varam atbalstīt valsti. Kurnēšana virtuālajā realitātē jāaizmirst, tā ir neproduktīva vide, un komentāri jau kļuvuši par komunikācijas audzēju. Mums jāatgriežas pie tiešas sarunas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Un kā uzvarēt ļaunumu, arī to, kas mīt Ventspilī?

Esmu Lembergu intervējusi pētījuma sakarā – biju ļoti iespaidota, cik degradēta postpadomju vide bija Ventspilī un kā viņš to mainījis. Jau esmu teikusi, ka uzskatu viņu par izcilu pašvaldības vadītāju, bet Latvijas politikā Lembergs ir sātans. Tas ir labi, ka mediji atsakās ar viņu sadarboties, jo Latvijas nodevēju tīklojums ir milzīgs – Lemberga cilvēki atrodas visās vietās.

Mums vajadzīga līdzsvarota gudrība, pacietība, spiediens uz politisko vadību, ka mēs neatkāpsimies. Nāksim pie prezidenta pils 13. datumā arī augustā, septembrī, oktobrī, ja vajadzēs, līdz martam. Dosim Vējonim iespēju parādīt, ka viņš ir Latvijas Valsts prezidents. Ja to neattaisnos, stāvēsim pie Saeimas un prasīsim atbildību no tiem, kas balsoja par Vējoni, nevis par Levitu.

Piekrītu Veltai Čebotarenokai, kura televīzijas intervijā teica, ka šis ir moments kā deviņdesmitajos gados, kad kaut ko varam pagriezt par labu sabiedrībai un atgūt no zaudētās valsts.

* Drošības policija atzīst, ka nozīmīgākos riskus Latvijas konstitucionālās iekārtas drošībai rada Krievijas īstenotā tautiešu politika. Krievija to izmanto kā ārpolitikas un manipulācijas instrumentu, lai Latvija un arī citas kaimiņvalstis nonāktu tās politiskajā un ekonomiskajā ietekmē un darbotos saskaņā ar Krievijas interesēm.

Dagmāra Beitnere-Le Galla

Socioloģe, vēsturniece, deputāte

Latvijas Universitātes (LU) vēstures maģistre un socioloģijas doktore.

Vadošā pētniece LU Filozofijas un socioloģijas institūtā.

Šogad ievēlēta par Jūrmalas domes deputāti no “Tev, Jūrmalai” un Jaunās konservatīvās partijas apvienotā saraksta.

Reklāma
Reklāma

Jūrmalas Aizsardzības biedrības biedre.

Dzīvesbiedrs Ervē Luī Emils Marī Le Galls.

No iepriekšējās laulības – divas pieaugušas meitas Ulrika un Paula.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.