Foto – Vivanta Volkova

Latviešu zeltainais Panna cotta 0

Vivanta Volkova, laikraksta “Latvijas Avīze” dežurējošā redaktore: Ciemojoties Alojā, kur vietējās saimnieces tur gotiņas, pagājušās nedēļas nogalē saņēmu brīnišķīgu dāvanu – jaunpienu. Un ne jau vienkāršu, bet no Latvijas zilās piena devējas, kurai nupat atskrējis neparastas sudrabotas krāsas teliņš! Kāds litrs sātīgā pirmpiena mazajam gāja secen, bet mūsmājās varējām gardu muti ēst sen nebaudītu kārumu – jaunpiena sacepumu, turklāt vēderpriekus papildināja apziņa, ka tas ir ļoti veselīgs (jaunpiens ir neparasti bagāts ar kalciju, minerālvielām, A, C, E, D un B grupas vitamīniem, bet sevišķi ar imūnvielām). Pirmā porcija sanāca maķenīt sīksta, jo jaunpiens bija ļoti koncentrēts – slaukts pirmajās dienās. Tāpēc otrajā cepienā to atšķaidīju ar parasto pienu (var arī ar ūdeni, ja vēlas mazāk olbaltumvielu). Jaunpienu ielej dziļākā cepamajā veidnē vai kēksa formā, iemaisa cukuru un šķipsniņu sāls, pirms cepšanas beigām uzkaisa kanēli. Jaunpienu cep, līdz tas sarecējis un kļuvis zeltaini brūns. Vislabāk garšo silts – tāpat vai ar skābu ogu mērci.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.