Šogad konkurss “Rīgas kūkas garša 2016” tiks veltīts Rīgas torņiem 0

Par godu Rīgas pilsētas svētkiem, AS “Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar “Hercogs” maizniekmeistaru Edgaru Grāvīti aicina Rīgas labākos konditorus un pavārus piedalīties recepšu konkursā “Rīgas kūkas garša 2016” un līdz 29. jūlijam radīt kūkas, kas vislabāk raksturotu mūsdienu Rīgas pilsētu. Šis ir īpašs recepšu konkurss, jo tiek meklēts labākais stāsts par Rīgu, ko šefpavāri un konditori izteiks garšā un kūkas noformējumā.

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Norvēģijā ir pilsēta, kuras iedzīvotājiem jau vairāk nekā 70 gadus ir aizliegts nomirt. Nežēlīgs liktenis sagaida tos, kuri saslimuši 30
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Lasīt citas ziņas

Atšķirībā no pagājušā gada šogad Rīgas kūkas garšas tēma visiem dalībniekiem būs vienota – “Rīgas torņi”, kuru speciālā balsojumā izvēlējās iedzīvotāji. Jāmin, ka torņi ir viens no galvaspilsētas tradicionālajiem simboliem, un visvairāk tie tiek asociēti ar Rīgas senākajām baznīcām. Otra populārākā iedzīvotāju tēmas izvēle bija Vecrīga, tai sekoja Rīgas atslēga un Šarmantā Pārdaugava.

Konkurss norisināsies jau otro gadu. Pērn speciāli izveidota žūrija kopā ar iedzīvotājiem starp pieciem finālistiem kā labāko “Rīgas kūkas garšu 2015” atzina “Bezē konditorejas” kūku “Rīgas Preilene”, kas bija konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu, labo garastāvokli un Rīgas simbolu – gaili.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šogad iedzīvotāji bija aicināti izvēlēties vienu no vairākām Rīgas tēmām: kuģi, Rīgas torņi, Vecrīga naktī, Šarmantā Pārdaugava, Rīgas ielas, Rīgas atslēga, Rīgas kanāli, Rīgas bebrs, Rīgas baznīcas, Rīgas pagalmi, Rīga dzied un Rīga sporto.

“Rīgas kūkas garša 2016” notiks vairākos posmos. Pirmajā posmā ikviens iedzīvotājs varēja nobalsot par konkursa tēmu konditoriem. Otrajā posmā līdz 29.jūlijam ikviena konditoreja, restorāns, kafejnīca, maiznīca, viesnīca vai individuāls kūku cepējs var iesūtīt savu recepti ar stāstu par Rīgu uz [email protected]. Trešajā posmā augusta sākumā radītie kūku stāsti par Rīgu klātienē sacentīsies finālā, kurā speciāļa žūrija un ikviens cits varēs nobalsot par labāko kūku stāstu par Rīgu. Savukārt 14. augustā Rīgas svētku ietvaros uzvarētāja kūka tiks pasniegta rīdziniekiem.
Uzvarētājam AS “Rīgas Dzirnavnieks” dāvina balvu – miltus visam gadam. Maksimālais daudzums 500 kg miltu, kas jāizņem gada laikā.
Par tradīciju ir kļuvušas AS “Rīgas Dzirnavnieks” maizniekmeistara Edgara Grāvīša rīkotās “Hercogs” kūku un maizes meistarklases, kuras notiek par godu dažādiem svētkiem un notikumiem Latvijā, un popularizējot mājās gatavošanas tradīcijas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.