Foto – Bonappetit.lv

Liellopa fileja ar gremolatas mērci 0

Pagatavošana

Mērcei ķiplokus notīrīt un saberzt piestā ar pētersīļu lapiņām. Pievienot smalki sarīvētu citrona miziņu un olīveļļu. Mērci nolikt, lai ievelkas.

Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Krievijai izdodas segt milzīgos zaudējumus frontē – elementāri!
Kokteilis
Ko jums nesīs 2026. gads: prognoze pēc konkrētā dzimšanas datuma
Lasīt citas ziņas

Fileju noskalot, nosusināt un ierīvēt ar sāli un pipariem. Grilpannā uzkarsēt eļļu un cept veselu fileju 15-20 min, ik pa brīdim apgrozot. Apceptu gaļu ietīt follijā un atstāt uz 10-15 min. “atpūsties”.

Gaļu sagriež plānās šķēlītēs un pārlej ar mērci. Pasniedz uzreiz. Klāt var pasniegt zaļos salātus, ceptus kartupeļus vai grilētus dārzeņus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Raksts tapis sadarbībā ar Kurzemes Gaļsaimnieku un

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.