Publicitātes foto

Loreinas Paskālas vaniļas un jogurta pannakota ar granātābolu želeju. Paspilgtini svētku sajūtu! 0

Novembris ir sarkanās un baltās krāsas laiks. Svētku sajūtu var lieliski papildināt, šo krāsu kontrastu izmantojot arī ēdienu pagatavošanā, piemēram, uzmeistarojot baltsarkanu pannakotu ar granātābolu želeju.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Modeles, kulinārijas un televīzijas ekrānu zvaigznes Loreinas Paskālas piedāvātajā receptē brīnišķīgi savijas sarkanā un baltā krāsa. Ja deserts iepatiksies, tad citā reizē dekoram var izmantot mango vai kazenes.

Šovā “Loreinas ātrās, svaigās un viegli pagatavojamās maltītes”, kas no svētdienas, 13.novembra, skatāms televīzijas kanālā “FOX Life”, viņa stāstīs, kā ātri pagatavo garšīgu maltīti no tā, kas atrodams ledusskapī. Šādas prasmes ir ļoti noderīgas steidzīgiem un aizņemtiem cilvēkiem, kas vakariņu gatavošanai nevēlas izmantot pusfabrikātus vai konservus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vaniļas un jogurta pannakotas pagatavošanai jums būs nepieciešamas sešas 200 ml glāzītes, liela paplāte, lai vieglāk ieliktu ledusskapī.

Sastāvdaļas pannakotas slānim
3 želatīna lapiņas
100 ml saldā krējuma
100 ml piena
100 g pūdercukura
1 vaniļas pāksts, tikai sēklas
300 g grieķu jogurta

Sastāvdaļas želejas kārtai
135 g sausās aveņu želejas
300 ml granātābolu sulas

Dekorēšanai
1/2 granātābola, tikai sēkliņas

Pagatavošana.

Ieliek želatīna plāksnītes bļodiņā ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest piecas minūtes. Saldo krējumu, pienu, cukuru un vaniļas pākstis ievieto mazā katliņā un uzmanīgi karsē, tikai tik ilgi, līdz cukurs ir izkusis, laiku pa laikam apmaisot.

Jogurtu ielej lielā traukā, izmaisa, lai tas kļūst vienmērīgs, un noliek malā. Krēmīgo maisījumu noņem no uguns, kad tas ir gatavs.

Želatīns jau ir kļuvis mīksts, to izņem no trauka un nospiež lieko ūdeni. Plāksnītes pievieno krēmīgajai masai, to maisa, līdz želatīns ir izšķīdis. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai apmēram 10 – 15 minūtes.

Sagatavo glāzītes. Jums būs nepieciešamas sešas 200 ml caurspīdīgas glāzītes. Tā kā pannakotas slāni labāk ir veidot ieslīpu, tad būs nepieciešams kaut kas, pret ko glāzītes vienā pusē atbalstīt. Šim nolūkam var izmantot olu kartonu, sagumzītus papīra dvieļus, utt. Kā pamatni var izmantot lielu paplāti, tā būs vieglāk glāzītes ievietot ledusskapī.

Reklāma
Reklāma

Kad pannakotas maisījums atdzisis, pārlej to pāri jogurtam un uzmanīgi samaisa. Gatavo maisījumu salej glāzītēs. Uzmanīgi ievieto paplāti ledusskapī un atstāj uz vienu vai divām stundām vai tik ilgi, kamēr masa ir viegli sarecējusi.

Gatavo želeju – aveņu želeju ieber mērkrūzē. Aplej ar 200 ml tikko uzvārīta ūdens un maisa, līdz želeja izšķīst. Iemaisa granātābolu sulā, tad dzesē līdz istabas temperatūrai. Pārliecinieties, ka želeja patiešām ir atdzisusi, lai neizbojātu pannakotas slāni.

Izņem glāzītes ar pannakotu no ledusskapja. Pārlej pāri želeju, vienmērīgi izlīdzina. Tad ievieto glāzītes ledusskapī uz divām stundām vai tik ilgi, kamēr želeja ir sastingusi.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar granātābolu sēkliņām un novieto uz paplātes ar mazu karotīti. Desertu dažas dienas var glabāt ledusskapī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.