Tika noskaidrots, ka gan vīrieši, gan sievietes, kas pelna mazāk nekā viņu dzīvesbiedri, biežāk izvēlas spert sānsoli. Jo mazāk naudas viņi pelna salīdzinājumā ar otru cilvēku, jo lielāka iespējamība, ka viņi būs neuzticīgi. 0

Nesen veikts pētījums par rīcības tendencēm saistībā ar krāpšanu. Viena no tām ir saistīta ar vecumu – jo vecāki cilvēki kļūst, jo lielāka krāpšanas iespējamība. Iespējams, tas ir tāpēc, ka vienkārši parādās vairāk iespēju šādai rīcībai.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Vīriešiem ir daudz svarīgāk būt ekonomiski neatkarīgiem, jo to pieprasa sabiedrībā valdošais uzskats, ka vīrietim ir jābūt ģimenes apgādniekam. Krāpšana var arī būt veids, kā vienlaikus apliecināt savu vīrišķību un pēc tam atgriezties pie sievas, kura ir ģimenes apgādniece.

No socioloģiskā viedokļa, viens no lielākajiem krāpšanas veicinātājiem ir izdevība. Ja cilvēks vēlas laimīgas attiecības, tad nenonāk situācijās, kur būtu iespējams krāpt otru pusīti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai arī tas ir vilinoši, ir jāmēģina izanalizēt informāciju, lai varētu jau laikus paredzēt krāpšanas iespējamību. Pētījumos, piemēram, tika atklāts, ka vīriešiem krāpšanas risks palielinās par pieciem, ja sievas pelna tikpat daudz, un par 15 procentiem, ja sievas pelna vairāk nekā viņi. Tomēr 85% vīriešu, kuri pelna mazāk nekā sievas, tik un tā ir uzticīgi.

Krāpšanai ir arī daudz citu iemeslu, kas saistīti, piemēram, ar psiholoģiju. Zināmu lomu var spēlēt vēlme riskēt, kā arī morālo vērtību trūkums. Ja cilvēks ar līdzīgām personības iezīmēm nonāk situācijā, kur ir iespēja krāpties, tad viņš to var arī izmantot. Tajā pašā laikā cilvēks var nonākt ideālos krāpšanas apstākļos, un tik un tā to nedarīt.

Teorija par vecumu un ciparu 9 varētu būt ticama, taču cilvēka rīcību ir ļoti grūti paredzēt un nav iespējams līdz galam izpētīt.

Avots: huffingtonpost.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.