Foto – Aija Geida

Mājās gatavota majonēze bez olām 6

Sastāvdaļas – ½ kārbiņas pasterizēta piena bez cukura, 200 ml olīveļļas, ½ tējkarotes melnā jeb akmens sāls, tējkarote sinepju (vislabāk Dižonas), 1–2 ēdamkarotes citrona sulas, ⅓ tējkarotes kurkumas, ⅓ tējkarotes melno piparu.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Visas sastāvdaļas, izņemot citrona sulu, ielej blendera traukā un lēni puto. Pievieno citrona sulu, kamēr masa sabiezē. Atkarībā no izvēlētās eļļas citrona sulas daudzums var atšķirties pat divas reizes. Citrona sula jālej kulšanas laikā un pamazām, jo, pievienojot par daudz, majonēze strauji sabiezē (ja tā gadījies, var atšķaidīt ar krējumu).

! Majonēzei izcilu garšu dod akmens sāls (saukts arī par melno sāli), kas ir viegli sārtā krāsā ar izteiktu olu garšu un smaržu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.