Foto – Aija Geida

Mājās gatavota majonēze bez olām 6

Sastāvdaļas – ½ kārbiņas pasterizēta piena bez cukura, 200 ml olīveļļas, ½ tējkarotes melnā jeb akmens sāls, tējkarote sinepju (vislabāk Dižonas), 1–2 ēdamkarotes citrona sulas, ⅓ tējkarotes kurkumas, ⅓ tējkarotes melno piparu.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Īstā dzīve sākas tikai pēc tam!” Cilvēki, kas piedzīvojuši nāvi atklāj, ko redzējuši viņsaulē – pieci patiesi stāsti 46
“Ja uzbrukums Baltijas valstīm notiks, tad tagad, tuvāko mēnešu laikā,” uzskata Jurģis Liepnieks
Veselam
Dzīvo ilgāk un jūties jaunāks: 8 ikdienas paradumi, kas glābj no priekšlaicīgas novecošanās un sirds problēmām
Lasīt citas ziņas

Visas sastāvdaļas, izņemot citrona sulu, ielej blendera traukā un lēni puto. Pievieno citrona sulu, kamēr masa sabiezē. Atkarībā no izvēlētās eļļas citrona sulas daudzums var atšķirties pat divas reizes. Citrona sula jālej kulšanas laikā un pamazām, jo, pievienojot par daudz, majonēze strauji sabiezē (ja tā gadījies, var atšķaidīt ar krējumu).

! Majonēzei izcilu garšu dod akmens sāls (saukts arī par melno sāli), kas ir viegli sārtā krāsā ar izteiktu olu garšu un smaržu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.