Foto – Shutterstock

Majonēze no konservētu turku zirņu ūdens 0

Parasti ūdeni, kurā vārījušās pupiņas, lejam laukā, bet no šā šķidruma sanāk brīnišķīga majonēze, saldie ēdieni, saldējumi, bezē, cepumi un kūkas.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Vegāni un veģetārieši jau sen iemanījušies no parasta pupiņu vārāmā ūdens pagatavot fantastiskus saldos ēdienus. Viņiem tas ir ideāls olas baltuma aizvietotājs, jo putojot uzvedas tieši tāpat – ātri vien pārvēršas skaistās putās. Vislabāk gaisīgas, baltas putas sanāk no šķidruma, kas notecināts no konservētiem turku zirņiem. Kāpēc liet ārā, ja var pagatavot ko garšīgu!?

Sastāvdaļas
• 150 ml augu eļļas
• 90 ml bieza turku zirņu ūdens
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
• tējkarote cukura
• pustējkarote sāls
• pustējkarote krievu sinepju
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Blendera krūzē ielej biezu turku zirņu ūdeni, pielej citrona sulu, ābolu etiķi, pievieno cukuru, sāli, sinepes un maltus melnos piparus (ja gribas olas garšu, var pievienot šķipsniņu akmenssāls). Sakuļ visu. Tad, kuļot uz lēniem apgriezieniem, pievieno mazliet eļļas. Ja eļļu lej klāt ļoti lēnām, tās vajadzīgs mazāk. Vislabāk sakuļas, ja visas sastāvdaļas ir istabas temperatūras. Garšas dažādošanai var pievienot mārrutkus, miso pastu, ķiplokus, zaļumus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.