Foto – Shutterstock

Majonēze no konservētu turku zirņu ūdens 0

Parasti ūdeni, kurā vārījušās pupiņas, lejam laukā, bet no šā šķidruma sanāk brīnišķīga majonēze, saldie ēdieni, saldējumi, bezē, cepumi un kūkas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Lasīt citas ziņas

Vegāni un veģetārieši jau sen iemanījušies no parasta pupiņu vārāmā ūdens pagatavot fantastiskus saldos ēdienus. Viņiem tas ir ideāls olas baltuma aizvietotājs, jo putojot uzvedas tieši tāpat – ātri vien pārvēršas skaistās putās. Vislabāk gaisīgas, baltas putas sanāk no šķidruma, kas notecināts no konservētiem turku zirņiem. Kāpēc liet ārā, ja var pagatavot ko garšīgu!?

Sastāvdaļas
• 150 ml augu eļļas
• 90 ml bieza turku zirņu ūdens
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
• tējkarote cukura
• pustējkarote sāls
• pustējkarote krievu sinepju
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Blendera krūzē ielej biezu turku zirņu ūdeni, pielej citrona sulu, ābolu etiķi, pievieno cukuru, sāli, sinepes un maltus melnos piparus (ja gribas olas garšu, var pievienot šķipsniņu akmenssāls). Sakuļ visu. Tad, kuļot uz lēniem apgriezieniem, pievieno mazliet eļļas. Ja eļļu lej klāt ļoti lēnām, tās vajadzīgs mazāk. Vislabāk sakuļas, ja visas sastāvdaļas ir istabas temperatūras. Garšas dažādošanai var pievienot mārrutkus, miso pastu, ķiplokus, zaļumus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.