Foto – Shutterstock

Reformas vai leduslaikmetu
 11


Raugoties uz nospriegoto budžetu un iepriekš pieteiktajām izmaiņām nodokļu likmēs, ir diametrāli pretējas pozīcijas. “Leduslaikmetu nodokļos” pieprasa “Latvijas attīstībai”, bet sistēmas reformu piesaka “Saskaņa”, to vēlas arī Latvijas Reģionu apvienība (LRA).

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

“Ekonomiski pamatotā laika posmā nodokļu slogs ir jāpārceļ no darbaspēka, reālās ekonomikas peļņas un produktīva patēriņa uz nekustamo īpašumu (pamatā – zemi), spekulatīvo kapitālu un neproduktīvu patēriņu,” “Saskaņas” vārdā “LA” apliecina Igors Pimenovs.

“Nodokļu reforma Latvijā ir nepieciešama, bet tagad to nav iespējams veikt,” intervijā atzīst Latvijas Reģionu apvienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars. “Vispirms ir jāatgūst iedzīvotāju uzticība valsts varai, pirms sāk šādu reformu.” Viņš liek noprast, ka reforma savas aprises var iegūt tikai pēc debatēm kaut kad nākotnē, bet var īstenoties tikai aiznākamajā Saeimā. Arī Inguna Sudraba (“No sirds Latvijai”) uzskata, ka, “mainot tikai atsevišķus nodokļus, nemainīsies pati nodokļu sistēmas būtība un bez plašākām reformām iedzīvotāju dzīves līmenis būtiski neuzlabosies”, bet pati lielus pārveidojumus pagaidām nepiesaka.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.