Foto – Shutterstock

Kam vislielākais 
spalvu maiss?
 11


Vismazāk zosu klaigas noteikti izraisa “Saskaņas” priekšlikumi, kas nozīmē arī mazāk spalvu sociālajā spilvenā. “Saskaņa”, kas gudri sevi pozicionējusi par sociāldemokrātisku partiju un darba ņēmēju interešu pārstāvi, vienīgā no partijām veselu nodaļu programmā atvēlējusi “taisnīgai nodokļu sistēmai”. Tajā seši samazinājumi, divi paaugstinājumi un viens – kā kuram, jo pieteikts kā progresīvais nodoklis. Vienlaikus, nespējot sarēķināt izdevumus, vien piebilst, ka jāpalielina PVN apliekamā bāze un turīgākajiem jāmaksā augstākas ienākuma nodokļa likmes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 36
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Lasīt citas ziņas

Valdošie ir piesardzīgi. Zaļo un zemnieku savienība programmā demonstrē izcilu nenoteiktību: “Nodrošināsim uzņēmējiem stabilu un prognozējamu nodokļu sistēmu.” “Vienotība”, kuras rokās ir pašreiz noplūkto spalvu maiss, nesola plūkt mazāk. Arī vairāk ne, bet gāgināšanu kušinās ar minimālās algas palielināšanu un neapliekamā minimuma diferencēšanu. “”Vienotības” piedāvājums paredz nākamajā četrgadē ik gadu par 40 eiro paaugstināt minimālo algu, 2018. gadā tai sasniedzot 480 eiro jeb aptuveni pusi no plānotā vidējā atalgojuma tautsaimniecībā,” apliecina Laimdota Straujuma. Viņas partijas finansisti izrēķinājusi, ka šādi soļi 2015. gada budžetā dos papildus vienu miljonu eiro, bet 2017. gadā – jau sešus miljonus.

Jaunā konservatīvā partija sarēķinājusi, ka, nepiemērojot neapliekamo minimumu strādājošajiem, kuru ienākumi pārsniedz 2000 eiro, ir iespējams palielināt neapliekamo minimumu esošās fiskālās telpas ietvaros par 20 EUR/mēnesī, “LA” vēsta Mg. oec. Krišjānis Feldmans.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.