Marinētas baravikas
Marinētas baravikas
Foto – Valdis Semjonovs

Marinētas baravikas. Profesionālas mežsardzes recepte 1

Parasti izmanto sīkās baravikas un lielāko cepurītes. Sēnes kārtīgi notīra, novāra un uzlej aukstu ūdeni. Uzvāra marinādi. Trim puslitra burciņām uz 1 litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls (ja baraviciņas ir mazas vai sīki sagrieztas, bet 2 ēdamkarotes lielākām) un 1 ēdamkaroti cukura. Pieliek garšvielas: 1 lauru lapu, 5 melnos piparus, 2 smaržīgos piparus, 3 krustnagliņas, nedaudz kanēļa, 2 nelielas ķiploka daiviņas. Pāris minūšu pavāra, ieber nokāstās baravikas. Pavāra kādas piecas minūtes, nosmeļ putas. Pielej etiķi: 1 ēdamkaroti etiķa esences vai 7 ēdamkarotes galda etiķa. Tad liek burciņās, raugoties, lai sēnes nav pārāk sablīvētas, – labāk, lai peld marinādē. Ja burciņas iepriekš nav izkarsētas, traukus un vāciņus var paskalot ar marinādi, ko pēc tam izlej.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

Recepte no pensionētas mežsardzes Guntas Rupenheites

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.