Marinētas baravikas
Marinētas baravikas
Foto – Valdis Semjonovs

Marinētas baravikas. Profesionālas mežsardzes recepte 1

Parasti izmanto sīkās baravikas un lielāko cepurītes. Sēnes kārtīgi notīra, novāra un uzlej aukstu ūdeni. Uzvāra marinādi. Trim puslitra burciņām uz 1 litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls (ja baraviciņas ir mazas vai sīki sagrieztas, bet 2 ēdamkarotes lielākām) un 1 ēdamkaroti cukura. Pieliek garšvielas: 1 lauru lapu, 5 melnos piparus, 2 smaržīgos piparus, 3 krustnagliņas, nedaudz kanēļa, 2 nelielas ķiploka daiviņas. Pāris minūšu pavāra, ieber nokāstās baravikas. Pavāra kādas piecas minūtes, nosmeļ putas. Pielej etiķi: 1 ēdamkaroti etiķa esences vai 7 ēdamkarotes galda etiķa. Tad liek burciņās, raugoties, lai sēnes nav pārāk sablīvētas, – labāk, lai peld marinādē. Ja burciņas iepriekš nav izkarsētas, traukus un vāciņus var paskalot ar marinādi, ko pēc tam izlej.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Recepte no pensionētas mežsardzes Guntas Rupenheites

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.