Foto – www.bilderberg.org

Tikpat seni kā pati cilvēce 21

Vēsturiskie fakti pauž, ka dažādos laikos masonu kustības rašanos sekmēja vairāki faktori: patriarhālā valdošā kristiešu reliģija, senatnes mistērijas, valdnieka Solomona dievnama uzbūvēšana, krustneši, templiešu bruņinieki, Viduslaiku parastie mūrnieki, 18. gadsimta rozenkreiceri, Olivers Kromvels, sers Kristofers Rens (pēc viņa iniciatīvas uzbūvēja Svētā Pētera katedrāli) un vēl virkne citu. Katru no šiem virzieniem vai pat teorijām dedzīgi aizstāv noteikts loks tās piekritēju, argumentācijā iesaistot visdažādākos, tostarp arī lielā mērā apšaubāmus dokumentus.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Lasīt citas ziņas

Neskatoties uz visu to, tomēr ir iespējams noformēt kaut ko līdzīgu bāzes versijai, atbilstoši kurai jaunāko laiku masoni ir kādas ļoti senas reliģijas paliekas. Un šī reliģija savulaik tapusi un, iespējams, cilvēcei “uzdāvināta” tajā laikā, kad uz Zemes eksistēja tās agrīnās un noslēpumainās civilizācijas, par kurām mūsdienu zinātnei zināms tikai tas fakts, ka tādas vispār bijušas. Par apliecinājumu tam parasti piesauc Ēģiptes un Amerikas piramīdas, Stounhendžas megalītisko krāvumu, Lieldienu salas akmens statujas, kā arī atmiņas par senatnes noslēpumainībām, kas saglabājušās bez izņēmuma visu pasules tautu folklorā. Kabīru, Samotrākes, Mitras, Eleisīna, kristiešu pārņemtās mistērijas – tas viss ir daļa no tā senā pavediena, kura saknes iestiepjas pirmatnējā jeb dabiski pagāniskajā pasaules uzskata noformēšanās laikā. Proti, masoni būtībā var arī izrādīties tieši tikpat seni kā pati cilvēce.

Virkne pētnieku pauž, ka cilvēces vēstures rītausmā uz Zemes varēja eksistēt vismaz divas augstu attīstītas civilizācijas – lemūrieši un atlanti. Lemūrieši bijuši apveltīti ar izteiktu instinktīvas meklēšanas dzinuli. Savukārt atlantu rases cilvēki jau bija iemācījušies iegrožot instinktus, spējot izziņas kāri noformēt zinātnē un mākslā, tādējādi paceļoties krietni vien augstākā attīstības pakāpē. Atbilstoši masonu klasifikācijai (grādam jeb pakāpei) šīs divas civilizācijas pārstāv mācekļus un biedrus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Musdienās āriešu rases cilvēki, “apejot mācības pili un uzraušoties pa stāvo zinību klinti”, sasnieguši vajadzīgo apgaismības pakāpi un ir gatavi turpmākai īstenības apjēgšanai. Viņiem ir visas iespējas saņemt augstāko brīvmūrnieka grādu un meistara vārdu, kas tagad vairāk nekā jebkad agrāk kļuvis sasniedzams. Tādējādi visa rasu vēsture fiksēta Zilās ložas trīs grādu darbībā, kuras sižets risinās pagātnē, tagadnē un nākotnē. Tāda ir masonu ezoteriskā puse.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.