Foto-Shutterstock

Kraukšķīgi marinēti patisoni. Iesaka “Ēmužu” saimnieks 0

Sastāvdaļas – 600 g patisonu, 6 sloksnītes mārrutku sakņu.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Marinādei – 0,5 l ūdens, 15 g diļļu, 10 g estragona, 5 g bazilika, 2 lauru lapas, 8 graudiņi smaržīgo
piparu, 2 krustnagliņas, 0,5–1 ēdamkarote sāls, 0,5 ēdamkarotes cukura, 2–3 ēdamkarotes 9% galda etiķa.

Pagatavošana.

Mazus – 5–6 cm diametra – augļus uzmanīgi nomazgā aukstā ūdenī, nogriež kātiņus un ievieto veselus dezinfi cētā burkā. Nedrīkst tos saspiest vai ievainot, jo tad pasterizējot rodas plankumi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ievieto burkā notīrītus, plānās sloksnītēs gareniski sagrieztus mārrutkus.

Patisonus pārlej ar dzidru, karstu marinādi (bez garšvielām, izkāstu).

Burkām uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pasterizē 80 oC temperatūrā: litra burkas – 10 minūtes, divlitru burkas – 15 minūtes, trīslitru burkas – 20 minūtes. Tālāk rīkojas kā parasti.

Etiķa vietā var lietot 3–4,5 g citronskābes.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.