Foto-Shutterstock

Kraukšķīgi marinēti patisoni. Iesaka “Ēmužu” saimnieks 0

Sastāvdaļas – 600 g patisonu, 6 sloksnītes mārrutku sakņu.

Reklāma
Reklāma
“Un ko “Lidl”, “Maxima”, “Rimi”, “Senukai”? Iekasē tikai no tautas naudiņu,” pirms “Melnās piektdienas” latvieši atklāj vienu veikalu, kur jādodas iepirkties
Ukrainas iznīcinātājs, bombardē un bloķē okupantu ceļu uz karsto punktu; krievu pašnāvnieki spridzinātāji bezspēcīgi
Kokteilis
Hallo! Jā! Klausos!! Ar kādu vārdu tu atbildi uz telefona zvaniem? Izrādās, ka tas kaut ko pasaka par tavu raksturu 9
Lasīt citas ziņas

Marinādei – 0,5 l ūdens, 15 g diļļu, 10 g estragona, 5 g bazilika, 2 lauru lapas, 8 graudiņi smaržīgo
piparu, 2 krustnagliņas, 0,5–1 ēdamkarote sāls, 0,5 ēdamkarotes cukura, 2–3 ēdamkarotes 9% galda etiķa.

Pagatavošana.

Mazus – 5–6 cm diametra – augļus uzmanīgi nomazgā aukstā ūdenī, nogriež kātiņus un ievieto veselus dezinfi cētā burkā. Nedrīkst tos saspiest vai ievainot, jo tad pasterizējot rodas plankumi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ievieto burkā notīrītus, plānās sloksnītēs gareniski sagrieztus mārrutkus.

Patisonus pārlej ar dzidru, karstu marinādi (bez garšvielām, izkāstu).

Burkām uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pasterizē 80 oC temperatūrā: litra burkas – 10 minūtes, divlitru burkas – 15 minūtes, trīslitru burkas – 20 minūtes. Tālāk rīkojas kā parasti.

Etiķa vietā var lietot 3–4,5 g citronskābes.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.