Foto: Shutterstock / Latvijas Mediji

Mēli var norīt! Biskvīta rulete ar aveņu pildījumu 0

Daudzu iecienīts našķis ir biskvīta rulete ar dažādiem pildījumiem. Pasniegta ar svaigām ogām, ar saldējumu, vaniļas, šokolādes vai ogu mērci, tā garšo lieliski.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Biskvītam:

Kokteilis
Melnā svītra ir aiz muguras: šīs zodiaka zīmes septembra beigās beidzot spēs atvadīties no problēmām
Eksperti brīdina par jaunas katastrofas tuvošanos: 90 procenti cilvēces var iet bojā
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Lasīt citas ziņas

100 g kviešu miltu
50 g kukurūzas cietes
1 tējkarote cepamā pulvera
100 g cukura
1 ēdamkarote maltu mandeļu
3 olas

Pildījumam:

200 g svaigu aveņu
4 ēdamkarotes aveņu ievārījuma
pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo biskvīta mīklu: olas puto ar cukuru aptu­veni 10 minūtes, līdz masa kļūst gaiša un stingra un tās apjoms trīskāršojies. Citā bļodā iesijā miltus, cieti un cepamo pulveri.

Saputotajā olu masā uzmanīgi pa porcijām iecilā miltus, pievieno maltās mandeles un samaisa.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 oC. Kūku veidnē (38 x 25 cm) ieklāj cepampapīru un nedaudz ietauko. Mīklu liek veidnē un izlīdzina. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz virsiņa kļuvusi zeltaina un, viegli piespiežot, nedaudz atlec no veidnes malām. Izņem no krāsns. Galda virsmu pārklāj ar cepampapīra gabalu, kas ir nedaudz lielāks par kūkas veidnes izmēru, un biezā kārtā pārkaisa ar cukuru. Uz šā papīra novieto izcepto biskvītu.

Vēl karstu pārziež ar ievārījumu, pārkaisa ar svaigajām avenēm un, izmantojot cepampapīru, cieši sarullē. Atstāj uz 5 minūtēm, tad pārliek uz stiepļu paliktņa un pilnībā atdzesē. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercu­kuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.