Foto: Aija Geida

Melleņu mērcīte saldējumam 0

Sastāvdaļas
• 500 ml melleņu
• 200 ml apelsīnu sulas
• 50 ml ūdens
• 120 g cukura
• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• 5 pilieni mandeļu ekstrakta
• Šķipsniņa malta kanēļa

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Mellenes liek pannā ar biezām malām, pielej apelsīnu sulu un ūdeni. Uzvāra un pieber cukuru. Kad tas izkusis, pielej nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu kukurūzas cieti. Uzvāra vēlreiz un noņem no uguns (lai mellenes neizšķīst). Pieber maltu kanēli un piepilina mandeļu ekstraktu. Atdzesē. Labi piestāv plombīra un ogu saldējumam, gardi, ja pārlej pankūkām.

!!! Ja grib šķidrāku mērci, samazina kukurūzas cietes daudzumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.