Praktiski
Receptes

Melleņu mērcīte saldējumam0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 500 ml melleņu
• 200 ml apelsīnu sulas
• 50 ml ūdens
• 120 g cukura
• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• 5 pilieni mandeļu ekstrakta
• Šķipsniņa malta kanēļa

Pagatavošana.
Mellenes liek pannā ar biezām malām, pielej apelsīnu sulu un ūdeni. Uzvāra un pieber cukuru. Kad tas izkusis, pielej nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu kukurūzas cieti. Uzvāra vēlreiz un noņem no uguns (lai mellenes neizšķīst). Pieber maltu kanēli un piepilina mandeļu ekstraktu. Atdzesē. Labi piestāv plombīra un ogu saldējumam, gardi, ja pārlej pankūkām.

!!! Ja grib šķidrāku mērci, samazina kukurūzas cietes daudzumu.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

LA
LA.LV
Ekonomika
Miljardus ienesošā tūrisma nozare Latvijā ir teju iznīcināta. “Man ir ļoti lielas aizdomas, ka mēs visi nevarēsim kļūt par IT speciālistiem…”
3 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Iespējams tikai Latvijā? Maksātnespējas administrators nepārskaita valstij konfiscētu “netīru” naudu 7,6 miljonu eiro apmērā
2 stundas
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
“Nav skaidrs ar ko viņi nodarbojas!”: Rīgas pašvaldības policijā, vairākus gadus, iespējams, fiktīvi “strādā” daži vadošie darbinieki 5
4 stundas
LE
LETA
Latvijā
Noziedznieki siro prestižajā Pierīgas Langstiņu rajonā: Gerkenam nozog dārglietas, Rimševicam – seifu, bet advokātu Rebenoku nežēlīgi noslepkavo 8
10 stundas
AT
Andris Tiļļa
Praktiski
FOTO. Aktieris Kaspars Gods ar draugu un kolēģu atbalstu iekārtojis mājokli: kādreiz te bija bērnudārza grausts, tagad – mīlīga muižiņa
12 stundas