Foto: LETA

Publiski pieejamie dati rāda, ka SIA “West Forest” 100% pieder G. Širsonam, tam ir 76 169 eiro nodokļu parāds Valsts Ieņēmumu dienestam un jau kopš 2011. gada beigām uzņēmumam tiesu izpildītājs uzlicis apgrūtinājumu – G. Širsonam aizliegts uzņēmumu pārreģistrēt un veikt darbības ar kapitāldaļām, kas ir apķīlātas. Uzņēmuma apgrozījums katru gadu bijis simtos tūkstošu, bet pērn strādājis ar zaudējumiem. Šā gada 16. februārī reģistrēts SIA “MR STERS”, kas 100% pieder Janai Širsonei, bet Guntis Širsons šajā uzņēmumā ir prokūrists (cilvēks, kam ir tiesības komersanta vārdā slēgt darījumus un veikt citas ar jebkuru komercdarbību saistītas tiesiskās darbības). 14


No sirds žēl…

Ar 40 gadus veco Gunti Širsonu man neizdodas satikties viņa aizņemtības dēļ. Tomēr īsu komentāru par notikušo pa telefonu saņemu. “No sirds žēl, ka tā sanācis. Tā ir mana vaina, ka nav samaksāts, bet tas ir noticis neatkarīgi no manis. Tagad ir cīniņš ar Valsts ieņēmumu dienestu, uzņēmuma konti ir bloķēti. Nav tā, ka es negribētu maksāt un nemaksāšu. Tagad man lietas labi iet. Es Ineses kundzei piezvanīšu. Ja veiksies, līdz jūlija vidum nauda būs. Ja paskatās naudu, ko apgrozām, tie tūkstoši nav nekas. Neesmu nabags. Man ir kapitāldaļas arī citos uzņēmumos, bet pagaidām varu izdarīt tikai to, ko varu. Ir vēl pāris klientu, kas gaida naudu,” man saka uzņēmējs.

Reklāma
Reklāma

Naudu vispirms!

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Meža konsultāciju pakalpojumu centra (MKPC) direktors Raimonds Bērmanis skaidro, ka I. Knaģes kļūda bijusi naudu nepieprasīt pirms koku ciršanas. Centrs sagatavojis un bez maksas piedāvā līguma formu, kas to paredz. Tas neesot nekas neparasts, un lielie mežizstrādātāji to ir akceptējuši kā godīgu praksi.

“Diemžēl reālā prakse ik pa laikam parāda – ja sola naudu pēc ciršanas, var sākties visādas interpretācijas. Līgumā visu ko var sarakstīt, bet galvenais – naudu vispirms! Pēdējā laikā gan nav dzirdēts, ka samaksā tikai 10% kā šajā Saldus gadījumā. Parasti iedod ap 70% no solītā,” saka R. Bērmanis.

CITI ŠOBRĪD LASA

G. Širsons iepriekšējai samaksai gan nepiekrīt, jo ne visos gadījumos varot nomērīt katru koku un saprast ienākumus.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.