Foto – Dainis Bušmanis

– Bieži dzirdam par Ukrainas armijas panākumiem cīņā ar promaskaviskajiem teroristiem. Kas pašlaik norisinās Ukrainas austrumu apgabalos?
 6

– Kā jau teicu, tur tiek īstenots tā sauktais hibrīdkarš. Bandītiskiem grupējumiem rokās tiek doti ieroči, tostarp augstas precizitātes, lai varētu tos vērst pret mierīgajiem iedzīvotājiem, arī bērniem un sirmgalvjiem, turklāt agresorvalsts pastiprina savas noziedzīgās darbības ar spēcīgu dezinformāciju par patiesajiem nolūkiem un situāciju kaujas laukā. Tāds karš nes sev līdzi nevainīgu pilsoņu dzīvību, haosu un vietējās infrastruktūras iznīcināšanu. Krievijas padotie – bijušie un esošie militāro specvienību virsnieki un tāpat arī vietējie bandīti – ķērās pie ieročiem aiz savtīgiem nolūkiem un arī tādēļ, lai Ukrainas austrumos radītu nestabilitātes reģionu rūpnieciski visattīstītākajā Ukrainas daļā. Kad izgāzās plāns atkārtot Krimas scenāriju Doņeckas un Luhanskas apgabalos, Krievija izvēlējās citu pieeju – tās atbalstītie teroristi sāka mīnēt un iznīcināt dzīvībai svarīgos rūpnieciskās un transporta infrastruktūras objektus, piemēram, tiltus un dzelzceļu. Krievija uz Ukrainas austrumiem ir piegādājusi visu veidu ieročus – sākot no Kalašņikova automātiem un beidzot ar zenītraķešu kompleksiem. Ukrainas drošības iestādēm ir tieši pierādījumi, ka teroristu rīcībā esošie ieroči nāk no Krievijas, – tās ir fotogrāfijas ar teroristiem atņemtajiem ieročiem, kādi, starp citu, nekad nav bijuši Ukrainas bruņoto spēku arsenālā, sērijas numuri uz šiem ieročiem un pavadzīmes no Krievijas munīcijas noliktavām, Ukrainas izlūkdienestu informācija utt.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Lasīt citas ziņas

Prezidenta Petro Porošenko piedāvāto miera plānu teroristi noraidīja. Ukrainas armija antiteroristisko operāciju veic maksimāli uzmanīgi, cenšoties nenodarīt kaitējumu vietējiem iedzīvotājiem, taču teroristu veiktajās nežēlīgajās apšaudēs ir krituši simtiem mierīgo iedzīvotāju un mūsu karotāju.

Un, visbeidzot, teroristi sasniedza savu noziegumu apoteozi – viņi notrieca Malaizijas aviolīniju pasažieru lidmašīnu. Šo notikumu viņi atzīmēja sociālajos tīklos, ziņoja saviem vadītājiem Maskavā par to, ka viņi ir ieviesuši savu kundzību gaisa telpā. Kā citādi var saukt cilvēkus, kas notriec pasažieru lidmašīnas, ja ne par teroristiem, ja vispār viņi ir cienīgi saukties par cilvēkiem. Galu galā viņi pastrādāja šaušalīga mēroga noziegumu. Tā mēdz būt vienmēr, kad cilvēki ar ļauniem nolūkiem tiek pie mūsdienīga bruņojuma. Interesanti, kas vēl atnāks “no Krievijas ar mīlestību” – vai tie būs masu iznīcināšanas ieroči?

CITI ŠOBRĪD LASA

Ukrainas varas iestādes ir sniegušas starptautiskajai sabiedrībai pierādījumus noziegumiem, ko mūsu valstī pastrādājuši prokrieviskie teroristi. Mēs uzaicinājām EDSO starptautiskos novērotājus, kā arī ekspertus no Nīderlandes, Malaizijas, ASV un citām valstīm uz lidmašīnas nokrišanas vietu, lai varētu veikt atklātu un godīgu katastrofas izmeklēšanu. Taču teroristi neļāva izmeklētāju grupām nokļūt nozieguma vietā, viņi mēģināja iznīcināt pierādījumus un tādējādi likt šķēršļus sekojošajai izmeklēšanai. Viņi pārvietoja bojāgājušo ķermeņus, mēģināja slēpt savus noziegumus.

Teroristu līderi ir Krievijas pilsoņi, kas sagatavoti Krievijā un ir ideoloģiski apstrādāti ar Krievijas meliem. Viņu pusē ir arī simtiem Krievijas algotņu, kas tiek rekrutēti un kurus apmāca treniņnometnēs Krimā un Rostovā. Par viņu netīro darbu viņiem maksā tūkstošiem ASV dolāru, tostarp īpašas prēmijas par katru nogalināto Ukrainas karavīru. Teroristi aplaupa veikalus, bankas un privātmājas, sagrābj automašīnas. Pēdējā laikā viņi sākuši šaut ar smago artilēriju uz dzīvojamām mājām un ciemiem, mēģinot uzvelt vainu Ukrainas armijai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.