Foto – Anda Krauze

– Tas ir skaisti, ka mēs esam tajā centrā… 5


– Tā jābūt. Ja tā nav, esam vāji, neesam sevi atraduši un diezin vai atradīsim. Mums ir jāiecentrējas. Tas ir tas mūsu mālkalns vai mūsu mežs, mūsu zeme, mūsu enerģētika.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Man bērnībā nebija sarunbiedru, tāpēc es runājos ar visu, kas man apkārt, tādā zāles līmenī. Šeit ir mana glezna “Ļauj, lai upe tevi nes”. Neraugoties uz to, ka upīte nav pārāk ērta dzīvošanai, augu sēkliņas te ir iekritušas, augs gan uzzied, gan nozied, gan iesējas jaunas sēklas. Šī ir tā dziļā pazemība pret lielo varenību. To man mācīja arī vecmamma.

Bērniņ, tā lielākā nelaime ir augstprātība, neesi augstprātīga! – viņa teica. Vecmamma katrā cilvēkā atrada kaut ko labu, attaisnoja. Vecmammai patika pasakas, un viņa tās lasīja man priekšā, brāļus Grimmus zināju no galvas. Līdz skolai bija pieci kilometri, puse ceļa – pa ceļu, otra – pa taciņu. Ziemā tumšs, puteņu rītos uz ceļa sanestas kupenas, gāju tām cauri. Reiz mamma nebija paskatījusies, cik laukā grādu. Eju uz skolu, un kļūst aizvien aukstāks un aukstāks. Tieku līdz skolai un nodomāju – redz, cik dūšīga esmu, tomēr atnācu! Durvīs stāv skolotāja – skola ir slēgta, jo liels sals, tu vari iet mājās. Un aiztaisa durvis.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.