Foto – Shutterstock

Nāk dzērveņu laiks! Padomi, kā ar veselīgajām ogām mieloties līdz pavasarim 1

1. Gatavojot salātu mērces, galda etiķa vai citrona sulas vietā varat izmantot dzērveņu sulu vai dzērveņu sīrupu.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

2. Svaigas dzērvenes ir diezgan sīvas, lai sīvumu mazinātu, dzērvenes lietojiet kopā ar saldiem augļiem, piemēram, apelsīniem, bumbieriem, ananasiem.

3.  Sagatavojiet veselīgas brokastis: auzu pārslu biezputru saldiniet ar sablendētām dzērvenēm un medu.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Dzērveņu mērces lieliski iederas kā piedevas pie karstiem gaļas ēdieniem, biezpiena sacepumiem un biezputrām.

5. Ja lietojat saldētas dzērvenes, pirms lietošanas ogas labi atkausējiet un nosusiniet.

6. Svaigu dzērveņu glabāšana. Dzērvenes maksimālo vērtīgo vielu daudzumu un garšu saglabā, ja tās lietosiet svaigas, nevis saldētas vai termiski apstrādātas.  Dzērvenes uzglabā tīras – jāizlasa piemaisījumi, jo neiztīrītas ogas var iegūt rūgtenu piegaršu. Dzērvenes saber tīrās, izkarsētās burkās, pārlej ar aukstu, tīru ūdeni, burkas aizvāko ar plastmasas vāciņiem. Tur vēsā vietā. Ogas var uzglabāt līdz pavasarim.

7. Sulas. Saldētas dzērvenes atkausē (tad iegūsiet vairāk sulas), saspaida ar koka karoti vai piestu (ņemiet skābes izturīgu trauku). Tad dzērvenes pārliek auduma maisiņā, kas sašūts kā trīsstūrītis, apakšā noliek burku, kur sulai satecēt. 1 l sulas pievieno 200 g cukura. Katlu ar sulu uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai, nedaudz atdzesē un salej pudelēs.

8. Dzērveņu dzēriens. Dzēriena gatavošanai var ņemt uz glāzi karsta ūdens 3–4 ēdamkarotes sulas un 1 ēdamkaroti medus.

Sagatavots pēc izdevuma “Mājas Gardumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.