
Foto – Shutterstock
Dzērveņu ievārījums. Saimnieces Dzintras Tilkas recepte 0
Dzērvenes lieto sulu iegūšanai, taču var vārīt arī ievārījumu.
Reklāma
Reklāma
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
VIDEO. Karaliskā sveiciena vietā sūdi! Anglijas godasardzes zirgs nokārtojas Trampa priekšā
Sīrupu dzērveņu ievārījumam gatavo šādi: 1 litrā ūdens izšķīdina 3 kg cukura un iegūst apmēram 3 litrus sīrupa. Uz 1 kg dzērveņu vajag 1,2–1,3 litrus sīrupa. Sīrupu uzvāra, ieber dzērvenes un tur 2–3 stundas, tad vāra apmēram 10
minūtes. Ievārījumu pilda karstās stikla burkās un noslēdz ar metāla vāciņiem.