Foto – Karīna Miezaja

Neparastas idejas randiņam 0

Šovasar Lucavsalā SPKC rīkoja kolektīvu Sportisko randiņu, uz kuru aicināja jauniešus ar otrajām pusītēm un bez tām, jo nodarbošanās ar kādu fizisko aktivitāti arī ir veids, lai iepazītos. Pasākuma apmeklētāji varēja izmēģināt vairākus netradicionālus izkustēšanās veidus, kas neprasa lielus finanšu ieguldījumus. Lūk, daži no tiem ierosmei, ko var darīt kopā.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
TV24
“Ja Putins “atstieptu kātus”, ko tas mainītu?” Slaidiņš atbild tieši un bez aplinkiem
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

* Vanbols. To spēlē tāpat kā pludmales volejbolu, taču bumba jāuztver un jāatsit nevis ar rokām, bet gan ar bļodu (tik lielu, lai ietilpst bumba). Var izmēģināt arī dvieļu bolu, kur bļodas vietā izmanto dvieli. To izstieptu tur divi cilvēki. Šīs spēles paredzētas četriem cilvēkiem.

* Staigāšana pa nospriegotu lenti (slackline). Vai esi sapņojis virtuozi kā cirka mākslinieks noiet pa vairāku metru augstumā nostieptu virvi un izpildīt uz tās dažādus trikus? Tas vairs nav nesasniedzams mērķis, jo ikviens var iegādāties speciālu elastīgu, plakanu lenti, ko var viegli nostiprināt starp diviem kokiem vai stabiem, piemēram, tuvējā parkā.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Ielu vingrošana. Lai ķermeni padarītu atlētisku, nav obligāti jāiet uz sporta klubu vai jāiegādājas dārgs trenažieris. Vingrot var sporta laukumos, kur ir pievilkšanās stieņi un līdztekas. Taču, liekot lietā izdomu, trenēties iespējams pat mežā, piemēram, pievilkšanās stienim izmantojot koka zaru.

* Parkūrs ir fiziska disciplīna, kuras galvenā ideja ir pēc iespējas ātrāk pārvietoties no punkta A līdz punktam B, pārvarot visus ceļā radušos šķēršļus, it kā atrastos ekstremālā situācijā, proti, skrienot, lecot, rāpjoties pāri sienām un žogiem.

Uzzini!

Youtube.com vari noskatīties Slimību profilakses un kontroles centra video par sportiskajām aktivitātēm, kam ikdienā dod priekšroku sabiedrībā zināmi cilvēki. Videointervijas papildinātas ar sporta treneres Sandras Krūmas ieteikumiem, cik bieži un kādas fiziskās aktivitātes ieteicamas katrā vecuma grupā. Meklē pēc atslēgas vārdiem “Video padoms – fiziskās aktivitātes”.

* “Pirms koncertiem mēdzu skriet, jo tas trenē plaušu darbību un izturību. Tā kā uz skatuves vienlaikus dziedu un dejoju, man ir svarīgi būt formā, lai ķermenis nepieviļ un neaizsit elpu.” (Dziedātājs Ralfs Eilands)

* “Sportoju, jo tas sniedz enerģiju! Atbildīgs darbs nav iedomājams bez fiziskām aktivitātēm. Laba fiziskā forma palīdz būt aktīvam un ražīgam darbā. Sports noņem stresu, sakārto domas.” (Siguldas mērs Uģis Mitrevics)

* “Ķermenis ir mājvieta garam, tāpēc par to jārūpējas. Cilvēks var rīkoties sev par labu katrā dzīves situācijā, kaut vai stāvot trolejbusā ar staltu muguru un ievilktu vēderu vai izvēloties kāpt pa kāpnēm, nevis braukt ar liftu.” (Aktrise Olga Dreģe)

Reklāma
Reklāma
* “Bieži vien nelabs garastāvoklis rodas tikai tāpēc, ka par maz kustamies. Sportojot izdalās laimes hormoni endorfīni.” (Sandra Krūma)
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.