Foto – Shutterstock.com

Ginekoloģe Daiga Baranovska: „Ikdienas rutīnu šāda ņemšanās varbūt arī atsvaidzina, bet attiecību krīzei saknes ir daudz dziļākas, tur sekss garāžā vien nepalīdzēs. Ir jārunā vienam ar otru par savām jūtām un vēlmēm. Turklāt mīlēties ērtā gultā noteikti ir daudz romantiskāk, nekā kādā piečurātā vārtrūmē vai asām skujām piebirušās sūnās zem eglītes”. 0

Seksologs Dainis Balodis: “Vai tas, ka ar gultu vairs nepietiek, varētu liecināt par tuvojošos krīzi attiecībās; par ikdienas rutīnu?
Sajūtu intensitātes mazināšanās, pieradums, vilšanās, ikdienas noteiktais ritms un dienaskārtība – tas viss uzliek slogu savstarpējām attiecībām. Risināt attiecības ir pietiekami sarežģīti, tāpēc vieglāk ir koncentrēties uz kādu vienu jomu – gultu un teikt, ka, ja tur viss būs labi, tad arī attiecībās viss būs perfekti. Tomēr tā ir tikai ilūzija, jo neviena gulta vai arī cita vieta sliktas attiecības par labām nepārvērtīs.”

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
Lasīt citas ziņas

Vai taisnība, ka seksologi iesaka seksuālās dzīves atsvaidzināšanai pamēģināt seksu ne mājās vai ne gultā?

Jautājums, protams, būtu kāpēc ko vajag atsvaidzināt, varbūt tomēr ir jāskatās uz attiecībām kopumā un jāpilnveido visas jomas? Bet protams, ja abiem partneriem ir vēlme, ko pamainīt – kāpēc nē, uz priekšu, galvenais, lai abi divi būtu izmaiņās ieinteresēti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā vērtējat tos, kas vēlas tikt pieķerti, kam patīk šī apziņa, ka kāds var ieraudzīt?

Domāju, ka daļa cilvēku ir atkarīgi no epinefrīna (adrenalīna) izdales organismā, kas iedarbojas uz viņiem uzbudinoši. Šādiem cilvēkiem situācijas, ka tevi var pieķert seksa laikā, būs papildus stimulējošs faktors. Tomēr citiem – nē, otrādi nedroša situācija atņems visu vēlmi nodarboties ar seksu. Katram savs! Nav vienas receptes.

Kā paskaidrot bērniem, ja gadās būt par tāda skata lieciniekiem? Kā pašiem reaģēt? Izlikties nemanām? 

Galvenais – nekrist panikā un skatīties, kā reaģē bērni, tad atbilstoši viņu rekcijai arī izskaidrot situāciju – tikai bez pārmērīgām emocijām un nosodījuma. Bērniem vajag skaidrot, ka tomēr ir lietas, ko pieauguši cilvēki publiski nedara.

Vai taisnība, ka bērniem no tāda negaidīta skata var rasties psiholoģiska trauma, veidoties riebums pret seksu?

Bērniem var rasties psiholoģiska trauma, bet tā vairāk var būt saistīta ar vecāku vai citu cilvēku reakciju uz doto situāciju. Cita lieta, ja seksa ainā ir iesaistīti vecāki, tad gan bērni paši var veidot negatīvus spriedumus par seksu un tā lomu cilvēka dzīvē, tas vairāk saistās ar bērnu psiho-emocionālo attīstību.

Par to, kā to varētu uztvert nejauši aculiecinieki. Saka – man kauns viņu vietā… jutos neērti, to skatoties… par ko tas liecina? Ka esi apspiedis dabisko instinktu, ka pats esi sasaistīts seksā? Vai par ko citu?

Tas vairāk liecina par iekšējo uztveri un morāliem standartiem, kuri ir katrā cilvēkā. Vai esi apspiedis instinktu vai nē – tas būtu jāskatās individuāli, tomēr ja es negribu publiski nodarboties ar seksu vai vēlos to darīt ar komfortu – tas galīgi neliecina, ka ar maniem instinktiem kaut kas nav kārtībā.

Reklāma
Reklāma

Ieteikumi tiem, kas domā ar to nodarboties ne mājās, ne gultā.
Seksuālas fantāzijas var mēģināt realizēt un tas nav slikti, tikai, ja :

1.Abiem partneriem šīs seksuālas fantāzijas ir pieņemamas

2. Tās neapdraud Jūsu un partnera veselību un dzīvību.

3.Ar savu darbību Jūs neapdraudat citus cilvēkus, kā fiziski, tā emocionāli.

4. Jūsu seksuālām fantāzijām un darbībai nav jāpārkāpj likuma normas (kā kriminālā, tā administratīvā)

5. Sekss ir divu cilvēku realizēts process un un tā vērtība ir intimitāte, nevis līdzeklis, lai šokētu apkārtējos cilvēkus.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.