Foto – Fotolia

Dzīvnieki 0

Šeit mūs gaida dažādi skaidrojumi. Ja uzzīmētais dzīvnieciņš ir nostādīts uz divām kājām un tērpts cilvēka apģērbā (biksēs, svārkos, kleitā, ar jostu), tad tu viņu pielīdzini cilvēkam – sev vai kādai tavā dzīvē svarīgai personai. Palūkosimies kā nākas – dažkārt šādos zīmējumos dzīvnieku purni līdzinās cilvēku sejām, ķepu forma – kājām un rokām. Šajā gadījumā tas viss liecina par infantilismu, emocionālā brieduma trūkumu – tu neapzināti nostādi sevi uz zemākas attīstības pakāpes.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Lasīt citas ziņas

Tavas pašreizējās emocijas var tiešā veidā būt atkarīgas no tā dzīvnieciņa, kas “iemitinājies” uz papīra lapas. Ja tas ir tīģeris vai vilks – tevī slēpjas agresija, ja lapsa – esi ieplānojis kādu viltību, zaķis vai vāvere – tev vajadzīgas rūpes un aizsardzība, lauva – tu jūties pārāks par visiem. Šis mehānisms līdzinās dzīvnieku alegoriskajai nozīmei un viņu raksturiem pasakās, fabulās un stāstos. Kad tu pastāvīgi attēlo vienu un to pašu zvēru, putnu vai vaboli, tad, visticamāk, salīdzini viņu ar sevi, piedēvējot sev viņu paradumus.

Zobeni, pistoles un citi ieroči
Tevī uzkrājies daudz agresijas. Iespējams, tu uz kādu esi ļoti nikns vai dusmojies uz dzīvi vispār.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cilvēka figūras
Pievērs uzmanību detaļām. Ja tie ir mazi cilvēciņi, tad, visticamāk, tu izjūti bezpalīdzību vai gribi atbrīvoties no kaut kādām saistībām. Kad tu attēlo cilvēku shematiski (Punktiņš, punktiņš, komatiņš, domu zīme, ritentiņš, divas kājas, vēderiņš, kopā sanāk cilvēciņš), tavs emocionālais stāvoklis ir nestabils, tu vēlies noslēgties un nevienu nelaist sev klāt.

Ja cilvēks ir liels un pamatīgs, tad sākt vajag vispirms no galvas. Galva profilā, bet ķermenis pretskatā – tevī mājo trauksme, ko izraisa sociālā vide un vajadzība pēc saskarsmes, pilns pretskats – tu esi atvērts saskarsmei. Jo vairāk zīmējumā attēlotais cilvēks ir novērsies, jo vairāk tu centies izvairīties no ārējiem kontaktiem. Liela galva – tevi pirmkārt vada domas spēks, maza galva – tu pievērs niecīgu nozīmi intelektuālajam darbam, neskaidri uzzīmēta galva – tu izrādi bailīgumu un kautrību. Ja tu seju esi uzzīmējis rūpīgi, tas nozīmē, ka esi ļoti norūpējies par savu ārējo izskatu un attiecībām ar citiem cilvēkiem, tev ir svarīgi, kā tevi “sagaida pēc apģērba”.

Ja tu attēlo figūras bez sejas vai veido tās neskaidras, viegli ieskicētas, tu esi kautrīgs un mazdūšīgs, tev grūti uzsākt nepiespiestas sarunas un iepazīties ballītēs. Aizvērtas vai neiezīmētas acis liecina par centieniem izvairīties no nepatīkamiem vizuālajiem stimuliem, nevēlēšanos reāli saskatīt nejaukus dzīves momentus. Lielas ausis – tu jūtīgi uztver kritiku un esi atkarīgs no apkārtējo viedokļa, pārāk mazas ausis vai to nav vispār – tu negribi ieklausīties apkārtējo viedoklī un pozīcijā. Stipri krāsoti mati – tevī iemājojusi trauksme, rūpīgi neizzīmēta frizūra – tevi pārvalda naida jūtas.

Lieli pleci vai ķermenis – tu sajūti lielu spēku vai tevī ir pārmērīga kāre pēc varas, mazi pleci un ķermenis – tevī mīt mazvērtīguma un niecīguma sajūta, uz priekšu izvirzīti pleci vai sakumpis ķermenis liecina par depresiju, izmisumu, vainas sajūtu un dzīves enerģijas trūkumu.

Rokas ir savstarpējo attiecību simbols. Ja tās atrodas tālu no ķermeņa (izplestas uz sāniem), tava rīcība ir izgājusi ārpus kontroles, ja sakrustotas uz krūtīm, tu esi noskaņots naidīgi, aiz muguras vai kabatās – tu nevēlies piekāpties, iet uz kompromisiem, piespiestas pie ķermeņa – tev ir grūtības sociālajos kontaktos.

Reklāma
Reklāma

Garas kājas liecina par nepieciešamību būt neatkarīgam, īsas – tu izjūti fiziskas vai psiholoģiskas neveiklības sajūtu. Plati izplestas kājas – klaja ignorēšana un nerēķināšanās ar sarunbiedriem un viņu darbībām, kājas kopā – sasaistīts saskarsmē.

Ja tu pēkšņi “aizmirsi” vai ar nodomu uzzīmēji cilvēku bez kādas ķermeņa daļas, tas liecina par to, ka tu kaut kādā mērā noliedz šo ķermeņa daļu, izjūti attiecīgus trūkumus savā ārienē vai esi ar kaut ko neapmierināts savā partnerī.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.