Noslēpums. Pievilinātais prezidents 25

Daudzus jautājumus raisījusi Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nesenā vizīte Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE). Prezidentu tajā pavadīja diezgan liela Latvijas uzņēmēju delegācija, bet gandrīz neviens žurnālists, un par šo braucienu sāk uzpeldēt arvien interesantāki fakti.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Lasīt citas ziņas

Neilgi pēc vizītes internetā parādījās vairākas bildes no vakariņām “šaurā lokā”, kur blakus R. Vējonim redzams Ainārs Šlesers. Vakariņās piedalījies arī viņa dēls Edvards, bet neviena cita uzņēmēja tur nav. Kā noskaidrojuši TV3 žurnālisti, šī tikšanās saistīta ar konkrētām biznesa interesēm – mēģinājumu atrast turīgu arābu investoru 
Šle­sera un Šķēles uzņēmumam “Multi Capital Holding”, caur kuru savulaik tika legalizētas oligarhu īpašumtiesības vairākos Rīgas Brīv­ostas uzņēmumos. Ņemot vērā austrumzemju darījumu specifiku, valsts galvas līdzdalība šādā darījumā neapšaubāmi vairo tā izredzes. Jautājums tikai – vai Vējonis labprātīgi devies palīdzēt Šleseram vai restorānā ievilināts ar viltu?

A. Šlesers uz telefona zvaniem pagājušajā nedēļā neatbildēja, un arī R. Vējonis pats notikušo nav komentējis. No viņa preses sekretāra Jāņa Sikšņa teiktā izriet, ka prezidents maldināts – viņš devies uz pasākumu ar pārliecību, ka tajā piedalās daudzi uzņēmēji un tas skar plašākas Latvijas ekonomiskās intereses. Tādā gadījumā ir jautājums, kuri bija starpnieki, kas to visu nokārtoja. Zīmīgi, ka vakariņās Vējoni pavadījusi prezidenta kancelejas vadītāja vietniece Egita Kazeka (lai gan uz AAE līdzi prezidentam bija devies arī kancelejas vadītājs Arnis Salnājs, viņš šajā kompānijā nav aicināts). Vēl viens iesaistītais – bijušais Latvijas pilnvaroto lietvedis AAE Rūdolfs Brēmanis, kurš neilgi pirms vizītes pārtraucis darbu Ārlietu ministrijā, jo zaudējis pielaidi valsts noslēpumam, kļūstot par uzņēmuma “Middle East Latvia Holding” valdes priekšsēdētāju. Tieši viņš bija tas, kurš savā sociālā tīkla profilā ievietoja bildes no nu jau slavenajām vakariņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.